Winst voor Rood Wit

In het KNVB bekertoernooi heeft Rood Wit haar eerste wedstrijd met 3-5 gewonnen van DVOL uit Lent.

In de wedstrijd in Lent werd de openingstreffer al in de 3de minuut gemaakt door de gastheren. Een goede voorzet werd beheerst ingekopt door een vrijstaande aanvaller, 1-0. In de 14de minuut was het Rood Wit dat zich liet zien met een fraai schot van Emir tegen de lat. In de 16de minuut was weer raak voor DVOL. Een hoekschop werd goed voorgegeven en opnieuw was er een goede kopper van de gastheren paraat die de bal in het net kopte, 2-0.

Rood Wit deed in de 22ste minuut wat terug om de achterstand te verkleinen. Khalid el Haddouti werd over rechts weggestuurd en schoot met een diagonaal schot de aansluitingstreffer in, 2-1. 3 minuten later werd de gelijkmaker in het net gelegd. Opnieuw was het Khalid die in een vergelijkbare positie de bal weer beheerst in schoot, 2-2.

Van dit gelijke spel kon de ploeg van Joop van den Ing echter niet lang genieten. Twee minuten later was het weer raak voor DVOL. Een voorzet werd bij de tweede paal met een prachtige volley in het net geschoten, 3-2. Een waar doelpuntenfeest in de eerste helft werd afgerond door opnieuw Khalid. Nu in de 40ste minuut van de wedstrijd. Met een goed uitgevoerde aanval en een mooi schot werd de hattrick van Khalid een feit, 3-3.

Na de rust werd de eerste keer de voorsprong voor Rood Wit in de 47ste minuut een feit. Een voorzet werd door Omar Nejjari doorgekopt en door Khalid werd het laatste tikje gegeven voor zijn vierde doelpunt, 3-4. Daarna was het vooral een wedstrijd van een goed spelend Rood Wit dat nu wel het beter van het spel had en waar DVOL niet veel tegenin te brengen had. Er waren diverse mogelijkheden maar de keeper van de gastheren liet zien dat hij een prima sluitpost is en met een aantal erg goede reddingen werd een verdere voorsprong voor Rood Wit voorkomen.

Toch kreeg Rood Wit in de slotfase nog de verdiende grotere voorsprong. Met een formidabel afstandsschot wist Mika van Geele het net in de uiterste bovenhoek bij de tweede paal raak te schieten en de eindstand op 3-5 te brengen. Volgende week is de tweede wedstrijd voor de beker. Dan speelt de ploeg thuis tegen DVE/Trajanus. Aanvang weer om 14.00 uur.