Wesley Klomp verkozen tot speler van het jaar

Op tweede pinksterdag, maandag 16 mei vond op Sportpark Rood Wit de laatste competitiewedstrijd van het seizoen plaats. Met een 1-0 winst tegen Woezik 1 wist Rood Wit 1 het Apeldoornse WSV onder zich te houden om zo een beslissingswedstrijd te voorkomen. Deze wedstrijd zou nodig zijn geweest om te bepalen wie er rechtstreeks uit de eerste klasse degradeert.

Na de wedstrijd werd traditiegetrouw weer de speler van het jaar bekend gemaakt. Sinds 1998 wordt deze prijs uitgereikt aan de beste selectiespeler van het afgelopen seizoen. Sinds een aantal jaren heet de trofee die hierbij hoort de Jan Janssentrofee, vernoemd naar de in 2005 overleden directeur van sponsor Janssen Groesbeek. Het systeem dat bepaald wie de speler van het jaar wordt is simpel. Gedurende het hele seizoen kent een vakkundige jury na elke wedstrijd (5, 3 of 1) punten toe aan de drie beste spelers van die middag. Aan het einde van het seizoen worden de punten bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten mag zich winnaar noemen van de Jan Janssentrofee.

Maikel Albers eindigde dit jaar op de derde plek. Al jarenlang is Maikel een toonbeeld van onverzettelijkheid. Elke wedstrijd gaat hij voorop in de strijd en nimmer verzaakt hij. Maikel scoort zelden een onvoldoende en is een van de spelers die als eerste door de trainer wordt opgesteld.

Op de tweede plek eindigde dit jaar Jeroen Bardoel. Als topscorer van HBV Beers in de vijfde klasse met 28 doelpunten kwam hij dit jaar binnen bij Rood Wit. Met twaalf competitiedoelpunten wist Jeroen zich dit jaar te kronen tot clubtopscorer van Rood Wit 1 en was hij verantwoordelijk voor meer dan 1/3 deel van de totale doelpuntenproductie van Rood Wit 1.

Wesley Klomp werd dit jaar verkozen tot speler van het jaar. Ooit lang geleden begon hij als jeugdspeler bij Rood Wit (zie ook bijgevoegde foto) en kwam jaren later na diverse omzwervingen weer bij Rood Wit terecht. Hier is hij inmiddels al weer een aantal jaren een van de steunpilaren in ons eerste elftal. Met zijn techniek, spelinzicht en trap behoort Wesley tot de betere spelers in de 1e Klasse E. Zijn fanatisme drijft hemzelf en anderen nogal eens tot wanhoop, maar met zijn creativiteit en ingevingen is hij een speler die het verschil kan maken en die voor elke ploeg een absolute meerwaarde kan zijn.

IMG_20160517_235054996