Volgende keer beter

Rood Wit weet voor derde keer op rij niet te winnen

GROESBEEK | In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 wist Rood Wit niet de punten in eigen huis te houden. Middenmotor DVOL ging met de drie punten ervandoor (0-1). Door de nederlaag blijft het ongekend spannend om plek drie.

Met nog vier duels te spelen kon Rood Wit opnieuw afstand nemen van de concurrentie, maar door weinig energie in de wedstrijd te leggen maakte Rood Wit het DVOL alles behalve lastig. Sterker nog. De gasten kwam na ruim een half uur spelen op 0-1. Een fout in de verdediging werd door DVOL-spits Geerlings bijna genadeloos afgestraft, maar zijn poging raakte de onderkant van de lat. In de rebound wist DVOL de bal alsnog in het doel te leggen. Rood Wit had voor die openingstreffer via Wesley Klomp een dot van een kans, maar zijn poging ging helaas naast. Verder was het in de eerste helft weinig soeps van Rood Wit wat betreft mogelijkheden op een doelpunt en kansen creëren.

Na de onderbreking zakte DVOL terug op eigen helft, maar was Rood Wit vrijwel machteloos in het creëren van kansen. De doelman van de gasten hoefde amper reddingen te verrichten. Met nog vijfentwintig minuten te spelen schakelde Rood Wit naar 3-4-3 en probeerden de Groesbekenaren met man en macht de gelijkmaker te forceren. Maar telkens ontbrak de finesse, aanname of afronding. In de spaarzame tegenstoten had DVOL logischerwijs mogelijkheden op de 0-2, maar deze bleef uit. Net als uiteindelijk de gelijkmaker…

Ondanks de nederlaag is er nog niet veel aan de hand voor Rood Wit, maar dat het slecht voor de dag kwam is een understatement. Achtervolger Blauw Wit verloor op eigen veld van Driel (0-2), maar Rood Wit ziet Trekvogels dichterbij komen doordat zij met 3-2 wisten te winnen van Brakkenstein. De voorsprong op Blauw Wit blijft twee punten met een wedstrijd meer, maar Trekvogels staat op drie drie punten met twee wedstrijden minder.

Over twee weken ontvangt Rood Wit achtervolger Trekvogels op Sportpark Kapittelland. Hopelijk komt men na een weekend vrij dan beter voor de dag dan gisteren (zondag) en houdt het de drie punten in Groesbeek!

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C] (84’ Poos), Wijnhoven, Gunterman (65’ Sarkouk); Thijssen, Tiganj (77’ El-Haddouti), Klomp; Van Rens, Nejjari, Fleuren