Twee doelpunten Sarkouke niet voldoende voor derbywinst

GROESBEEK | Op Sportpark Noord te Groesbeek kruisten Germania en Rood Wit, op een zeer slecht bespeelbaar veld, de degens. De thuisploeg won de laatste twee duels van DVOL (4-0) en Beuningse Boys (1-3) en had het nodige vertrouwen. Rood Wit moest na de deceptie vorige week tegen HAVO (2-3 nederlaag red.) op zoek naar eerherstel. De mannen van trainer Joop van de Ing leken lange tijd met de zege ervandoor te gaan maar in de slotfase kwam de thuisploeg toch nog langszij: 2-2.

Terwijl een klein driehonderd meter verderop het evenement WinterCross werd gehouden, trapten Germania en Rood Wit af voor de ‘derby van Groesbeek’. De beginfase was van beide kanten rommelig. Er werd veelvuldig voor de lange bal gekozen en deze achter beide defensies te leggen, omdat over de grond spelen vrijwel onmogelijk was. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg dankzij een rake kopbal van Enes Ozturk op 1-0. De eerste beste kans werd zo gelijk verzilverd door Germania. De gasten van het Kapittelland moesten direct in de achtervolging. Via de zoveelste lange pass van achteruit belandde de bal bij de diepgaande Hafid Sarkouke. Waar Khalid El-Haddouti in eerste instantie hinderlijk buitenspel leek te staan, liet de scheidsrechter terecht doorspelen. De kleine dribbelaar wipte de bal over de Germania-doelman heen en tikte het leder vervolgens simpel binnen. Na de 1-1 werd het van beide kanten minder. En dan doelen we op voetballende combinaties. Er werd aan beide kanten veel balverlies geleden. Dat zorgde voor veel omschakelmomenten en duels. Hoewel het een derby betrof was deze vrij tam en hield de scheidsrechter het bij vrije trappen zonder veel kaarten te trekken.

Nadat Rood Wit in de tweede helft wat meer uit haar schulp kroop en richting het vijandelijke doel ging, kwam na ruim een uur spelen opnieuw Hafid Sarkouke als een duiveltje uit een doosje te voorschijn. Na een dieptepass vanaf de linkerkant, welke werd verlengd door Omar Nejjari, kwam Sarkouke oog-in-oog te staan met de Germania-goalie. Hij prikte de bal opnieuw simpel laag in het netje: 1-2. Rood Wit stond tot die tijd verdiend op voorsprong, maar moest zoals wel vaker dit seizoen in de achteruit. De thuisploeg zette met man en macht de aanval in. Alle ballen werden diep gepompt. Dit resulteerde jammer genoeg in de 2-2. Een voorzet vanaf links werd vanaf de penaltystip in de lange hoek gekopt. De goed keepende Jeffrey Hendriks was kansloos. Opnieuw kreeg Rood Wit in de slotfase de deksel op de neus. Net als tegen HAVO stonden de Rood Witters op voorsprong en liet het de zege uit handen glippen.

Door het gelijk spel haakt Rood Wit voorlopig af bij de bovenste plekken. Het verschil met nummer twee DIO ’30 is zeven punten met een wedstrijd minder gespeeld. Blauw Wit staat met twee punten meer op plek drie. Over twee weken (er zit een week carnaval tussen) is op Kapittelland het Drutense DIO ’30 de tegenstander. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Hendriks; Schoofs, Yassin, Wijnhoven [C], Gunterman; Thijssen, Tiganj (’75 Janssen), Sarkouke (’88 Van Rens), Fleuren; Nejjari (’85 Geerlings), El-Haddouti

Scoreverloop:
1-0 Enes Ozturk
1-1 Hafid Sarkouke (Aako Yassin)
1-2 Hafid Sarkouke (Omar Nejjari)
2-2 Kay Tassenaar