Sterk Rood Wit wint van Trekvogels en is bijna zeker van nacompetitie

GROESBEEK | In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 heeft Rood Wit bijzonder goede zaken gedaan in strijd om de derde plek door met 3-1 te winnen van achtervolger Trekvogels uit Nijmegen. Khalid El-Haddouti was met een hattrick de gevierde man.

Rood Wit startte de wedstrijd overtuigend en goed. De thuisploeg liet de bal goed van voet naar voet gaan en wist Trekvogels het leven letterlijk en figuurlijk zuur te maken. Een goede combinatie tussen Khalid El-Haddouti, Omar Nejjari en Hafid Sarkouk leverde de 1-0 op. Dit was een terechte voorsprong. Rood Wit joeg na de openingstreffer op de tweede van de middag, maar in de meeste gevallen ontbrak de eindpass of de finesse. Trekvogels had daarentegen weinig in de melk te brokkelen. Doelman Ton van Doorn kreeg een handvol afstandsschoten te verwerken maar werd nauwelijks echt op de proef gesteld. Net als de verdediging van Rood Wit. Met een 1-0-tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

In het begin van de tweede helft verzilverde Rood Wit direct de eerste de beste kans. El-Haddouti accelereerde aan de rechterkant, passeerde de verdediger en schoot raak in de lange hoek. El-Haddouti “hoedoettiehet”, maar de vorm van vorig jaar leek plots weer terug! Na de 2-0 paste Rood Wit-trainer Joop van de Ing de eerste wissel toe. Emir Tiganj kwam in het veld voor de zieke Marc Gunterman.

Met nog een half uur te spelen spelen kreeg Rood Wit een penalty te nemen na een duwfout op Hafid Sarkouk. El-Haddouti ging achter de bal staan, maar de Trekvogels-doelman wist zijn inzet te keren. Maar niet veel later bekroonde El-Haddouti zijn puike optreden met de derde van de middag na een afgemeten voorzet van Ronnie van Rens. In de zoveelste corner van de wedstrijd deden de gasten in de naam van Leroy van Zanten wat terug door de bal van dichtbij binnen te tikken. Even leek Trekvogels de 3-2 te maken, want arbiter Coppens wees na de middenstip, maar de bal belandde echter nooit in het net. Coppens gaf zijn fout toe en hierdoor bleef de marge twee in het voordeel van de Groesbeekse ploeg. Ondanks het Nijmeegse slotoffensief kwam Rood Wit niet in de problemen.

Door de zege heeft Rood Wit de derde plek steviger in handen en kan het volgende week op bezoek bij Roda ‘28 zich definitief plaatsen voor de nacompetitie.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Geerlings (60’ Van Rens), Albers [C], Yassin, Gunterman (52’ Tiganj); Thijssen, Klomp, Fleuren; Sarkouk, Nejjari, El-Haddouti (85’ Poos)

Scoreverloop:
1-0 El-Haddouti (Sarkouk)
2-0 El-Haddouti
3-0 El-Haddouti (Van Rens)
3-1 Van Zanten

Na de wedstrijd werd in de volle Rood Wit-kantine de Speler van het Jaar bekend gemaakt. De Jan Janssen-trofee ging terecht naar aanvoerder Maikel Albers. Bas Thijssen werd tweede, Glenn Wijnhoven derde, Marc Gunterman vierde en Emir Tiganj vijfde.

 

Met dank aan M.G. voor het verslag.