Speler van het Jaar: Maikel Albers

Zondag 14 mei speelde Rood Wit 1 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de 2de klasse I. Met een prima 3-1 overwinning op AZC geraakte Rood Wit op de laatste speeldag van de competitie weer van de laatste plaats af en wist daarmee directe degradatie af te wenden. In de nacompetitie gaat Rood Wit nu proberen klassebehoud veilig te stellen.

Na afloop van de wedstrijd Rood Wit – AZC werd traditiegetrouw weer de speler van het jaar bekend gemaakt. Sinds 1998 wordt deze prijs uitgereikt aan de beste selectiespeler van het afgelopen seizoen. Sinds een aantal jaren heet de trofee die hierbij hoort de Jan Janssentrofee, vernoemd naar de in 2005 overleden directeur van sponsor Janssen Groesbeek. Het systeem dat bepaalt wie de speler van het jaar wordt is simpel. Gedurende het hele seizoen kent een vakkundige jury na elke wedstrijd (5, 3 of 1) punten toe aan de drie beste spelers van die middag. Aan het einde van het seizoen worden de punten bij elkaar opgeteld en de speler met de meeste punten mag zich winnaar noemen van de Jan Janssentrofee.

Op de 5e plek eindigde Soufiane Dadda. Soufiane was dit jaar een plaag voor bijna elke verdediger in de 2e klasse. Er waren weinig tegenstanders waar Soufiane geen potje kon breken en het is dan ook niet voor niks dat Soufiane dit jaar 15 keer scoorde.

Op de 4e plek eindigde Artem Vennikov. Afkomstig uit een andere cultuur en nieuw in Nederland, sloot Artem in de winterstop aan bij de selectie. Waar de taal nog wel eens een struikelblok was, paste hij zich op voetbalgebied moeiteloos aan. Dit echte voetbaldier was een van de positieve verrassingen van de tweede seizoenshelft.

Op de 3e plek eindigde dit jaar Max Beissel. Als centrale middenvelder is Max de belangrijke schakel tussen verdediging en aanval.

Op de 2e plek eindigde dit jaar Djimmy van Putten. Met zijn voetbalinzicht en ervaring is Djimmy dit jaar van onschatbare waarde geweest in het elftal van Joop van den Ing. Menig aanvaller kwam er dit jaar tegen Djimmy niet aan te pas. Altijd rustig aan de bal en zijn medespelers coachend, stuurt hij het gehele elftal.

Op de 1e plek eindigde dit jaar Maikel Albers. Al jarenlang een toonbeeld van onverzettelijkheid op ‘t Kapittelland. Altijd aanwezig, altijd voorop in de strijd en nimmer verzakend, is Maikel een ware aanvoerder en leider van Rood Wit 1.