Speler van het jaar: Bas Thijssen

Afgelopen Zondag 4 juni speelde Rood Wit 1 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de 3de klasse C. Dit was de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor klasse behoud. Met een prima 3-0 overwinning op Victoria Boys kan Rood Wit directe degradatie afwenden. Het betekent wel dat Rood Wit nog tweemaal een overwinning dient te behalen. Voor aanstaande zondag staat een uitwedstrijd tegen de SVO/VVLK combinatie (DDV 23 volgend seizoen) in de Ooij op de planning.

Na afloop van de wedstrijd Rood Wit – Victoria Boys werd traditiegetrouw de speler van het jaar bekend gemaakt. Sinds 1998 wordt deze prijs uitgereikt aan de beste selectiespeler van het afgelopen seizoen. De zogenaamde Jan Janssen-trofee, vernoemd naar de in 2005 overleden directeur van sponsor Janssen Groesbeek.

Dit jaar is door spreekstalmeester Gerry Rutten bekend gemaakt dat Bas Thijssen de eer als speler van seizoen ´22-´23 ten beurt is gevallen. De bijbehorende bokaal werd door meervoudig winnaar Gery Keukens overhandigd, waarna de festiviteiten nog even doorgingen begeleid door de klanken van DJ Francesco.