Rood Wit zakt verder weg

Met een 1-4 nederlaag moest Rood Wit ook in Tubantia haar meerdere erkennen. De ploeg kwam nog wel op voorsprong maar een eigen doelpunt betekende het kantelpunt in de wedstrijd.

Rood Wit begon de wedstrijd goed en zette druk op het Hengelose doel. In de 6de minuut kreeg het daardoor ook een goede kans maar het lukte niet er een doelpunt uit te slepen. Ook de gasten kwamen daarna beter in de wedstrijd en in de 8ste minuut kregen de gasten een paar goede mogelijkheden maar ook deze werden niet verzilverd. In de 10de minuut weer een schot van Farnous Zia. De keeper wist dat echter te keren. Na een kwartier voetballen werd Jeroen Bardoel goed gelanceerd en kwam alleen voor de keeper. Jeroen verzuimde niet deze buitenkans te verzilveren met een mooie schuiver in de uiterste benedenhoek, 1-0. De gasten zochten ook wel de aanval maar kwamen er nauwelijks aan te pas. In de 30ste minuut moest Maikel Albers de bal terug spelen op de keeper. Dat deed hij echter erg onzorgvuldig en de bal ging over de onfortuinlijke Luuk Vonk heen en kwam precies in het doel terecht, 1-1. Luuk was echter niet uit het veld geslagen en stopte even later op prachtige wijze een inzet van Tubantia. De speler kwam alleen voor de keeper maar vond Luuk op zijn weg. Vlak voor de rust werd zwak verdedigen van Rood Wit fataal. Het slechte verdedigen werd afgestraft met een schot van dichtbij, 1-2.

In de tweede helft kwam Rood Wit er niet echt meer aan te pas. Er werd niet goed gespeeld en dat resulteerde in nog twee doelpunten voor de gasten. In de 60ste minuut werd een onopzettelijke handsbal in de 16 bestraft met een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten, 1-3. Met nog een kwartier te spelen kon een speler van Tubantia vrij doorlopen en allen voor de keeper raak schieten, 1-4. Daarmee kwam een einde aan een zeer matige pot voetbal. Voor Rood Wit komt degradatie erg dichtbij. Onduidelijk is nog hoe. Misschien rechtstreeks of via de nacompetitie. Volgende week speelt Rood Wit niet. Pas op tweede pinksterdag is de ploeg weer aan de beurt voor de laatste wedstrijd tegen Woezik. Deze wedstrijd zal om 14.00 uur beginnen op het eigen sportpark aan het Kapittelland.