Rood Wit wint ruim op bezoek bij Arnhemse Boys

ARNHEM | De punten gaan nu echt tellen. Daarmee bedoelt men dat als Rood Wit nog enigszins een rol van betekenis wil gaan spelen in de Derde Klasse D, dan moet er gewonnen worden bij Arnhemse Boys. Op voorhand David versus Goliath, maar als we de uitslagen van de ‘Boys’ erbij pakken tegen de ‘grote’ in deze competitie dan mag die vergelijking naar de prullenbak. Arnhemse Boys won namelijk vorige week op bezoek bij HAVO (1-2) en enkele weken eerder nog bij DIO ‘30 (!).

Op een zonovergoten sportpark De Schuytgraaf trapte de thuisploeg, met de wind iets in het gezicht, af. Rood Wit nam in direct het initiatief en had het merendeel de bal. Nadat Marc Gunterman na een kleine tien minuten de bal vanuit een voorzet van Emir Tiganj tegen de bovenkant van de lat kopte, was het Omar Nejjari die een paar minuten later wél scoorde. Hij controleerde een indraaiende bal goed en volleerde vervolgens raak uit wederom een goede voorzet van Tiganj. Dit betekende een snelle voorsprong voor Rood Wit. Maar in de tegenstoot, pal na de openingstreffer, had de thuisploeg een dot van een kans. Arnhemse Boys-aanvaller Wesley Mortier ging alleen op doelman Ton van Doorn af, maar zag zijn schot over vliegen. Even later werd het leder tegen de lat geschoten door de thuisploeg. Rood Wit werd hier letterlijk en figuurlijk door wakkergeschud. Want amper een paar minuten na die kansen was het Bas Thijssen die de 0-2 binnenschoot na goed terugleggen van Hafid Sarkouk. Diezelfde Sarkouk werd een paar minuten later onderuit gehaald in de zestienmeter door de doelman van Arnhemse Boys. Hierop kon de scheidsrechter niets anders doen dan een rode kaart geven. De penalty werd vervolgens benut door Glenn Wijnhoven. Na de rode kaart was het verzet van de thuisploeg gebroken en ging Rood Wit in sneltreinvaart van 0-3 naar 0-5. Bas Thijssen maakte zijn tweede van de middag en Jorrit Fleuren zag zijn inzet tergend langzaam maar wel het doel in hobbelen: 0-5. Nul-vijf werd uiteindelijk ook de ruststand.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld amper om aan te zien. Arnhemse Boys kon door de man-minder-situatie enkel tegenhouden en hopen op wat counters en Rood Wit vond het wel welletjes. Af en toe moesten de Groesbekenaren dus opletten in de counter, want in de omschakeling lukte het Arnhemse Boys toch om enigszins gevaar te stichten. Maar de pogingen werden knap teniet gedaan door doelman Van Doorn.
Verder dan een paar schoten van rand zestienmeter kwam Rood Wit niet in de tweede helft. Het spel hobbelde zo voort tot minuut 90. De scheidsrechter blies pal op de 90:00 (terecht) voor het eindsignaal.

Door de ‘eenvoudige’ zege klimt Rood Wit alsmaar meer richting de hoogste plaatsen. De topper tussen HAVO en DIO ‘30 eindigde in 3-0. Hierdoor is HAVO nu drie punten uitgelopen op de achtervolger. Rood Wit staat nu op vier punten van DIO ‘30 (35) en heeft nog één wedstrijd tegoed.
Aanstaande zondag staat de clash met Germania op het programma. Op Sportpark Kapittelland kan Rood Wit bij winst op de buren de Tweede Periode pakken! De wedstrijd tegen Germania begint om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven (65’ Yassin), Gunterman; Thijssen (65’ Van Rens), Tiganj, Klomp, Fleuren; Nejjari (85’ Van Megen), Sarkouk