Rood Wit wint nipt van Eendracht

De eerste wedstrijd na de winterstop moest Rood Wit In Mook aantreden tegen Eendracht. Deze ploeg stond op de tweede plaats en Rood Wit derde. Een echte topwedstrijd in de derde klasse.
Over de hele wedstrijd gezien kon echter niet van een topwedstrijd gesproken worden. Het eerste kwartier deed Rood Wit het nog goed. Het spel was oké en dat resulteerde in de 15de minuut in de voorsprong. Een verre trap werd door Khalid doorgekopt op Omar Nejjarri. Deze nam de bal goed mee en omspeelt een verdediger om vervolgens onberispelijk in het doel te schieten, 0-1. Daarna zakte het spel van Rood Wit terug naar een zwak niveau. Het lukte Eendracht niet om daar van te profiteren. In de 33ste minuut was er nog wel een goede mogelijkheid voor de gastheren maar de bal werd niet afgemaakt. De verdediging van Rood Wit bleef goed in staat om de aanvallen af te slaan.
In de tweede helft werd het een heel ander verhaal. De mannen van Eendracht roken bloed en zetten alles op alles om te gaan scoren. Vlak na de rust raakte Ton van Doorn geblesseerd. Bij een uittrap raakte hij geblesseerd in zijn lies en moest vervangen worden door Dion van Megen. In de 53ste minuut was Eendracht dichtbij de aansluitingstreffer. Een 100% kans werd gemist zodat er geen gelijkmaker kwam. In de 75ste minuut kroop Rood Wit weer door het oog van de spreekwoordelijke naald. Een fout in de achterhoede werd uiteindelijk goed gemaakt door de bal goed weg te werken vanaf de doellijn. In de 87ste minuut werd een fout gemaakt door de invaller keeper, Eendracht profiteerde niet en de stand bleef nog steeds 0-1 in het voordeel van Rood Wit. Een minuut later was Mika van Geele dichtbij de 0-2. Zijn schot trof echter de paal. In de blessuretijd (7-8 minuten) drukte Eendracht met alle spelers en de keeper op het doel van Rood Wit. Twee keer werd een vrije trap van 18 meter goed ingeschoten in de kruising. Tot twee keer toe werd een doelpunt voorkomen door een perfecte safe van de keeper. Hij maakte daarmee zijn foutjes van eerder voor 200% goed. Het slot was wel hectisch maar Rood Wit hield stand en kon zo de 3 punten meenemen naar Groesbeek.
De volgende wedstrijd is aanstaande zondag 4-2 uit tegen DIO in Druten. Aanvang is om 14.00 uur.