Rood Wit wint met minimale inspanningen van dapper sc Millingen

Millingen a/d Rijn | Rood Wit en sc Millingen troffen elkaar in het weekend na de carnaval in speelronde 15 op sportpark De Hove. De Groesbekers begonnen wat gehavend aan de strijd met de Millingse ploeg. Doelman Ton van Doorn ondervindt nog altijd te veel last van zijn liesblessure, terwijl Glenn Wijnhoven en Wesley Klomp nog in afwachting zijn van het beroep n.a.v. hun opgelegde schorsingen. 

Hoewel sc Millingen nog dertien wedstrijden te spelen heeft, lijkt het zich gezien de ranglijst en achterstand op de veilige plaatsen op te moeten maken voor een terugkeer in de Vierde Klasse. Dat de blauw-zwarten onderaan staan, was in de eerste helft niet te zien. Sterker nog. De thuisploeg begon beter aan het duel dan nummer drie Rood Wit. Via Niels Wingels en David Rüben was sc Millingen dichtbij de openingstreffer. Echter viel deze aan de andere kant. Een goede dieptepass van Michaël van Geele op Khalid El-Haddouti leverde een een-tegen-een-situatie op met doelman Paul Hanssen. El-Haddouti omspeelde de keeper en zorgde voor een Groesbeekse voorsprong; 0-1. Deze voorsprong werd echter gauw verspeeld. Menno Houkes kreeg nog geen vijf minuten later tot twee keer toe de mogelijkheid om te scoren en wist in tweede instantie de bal achter doelman Van Megen te schieten. De Rood-Witters lieten het hoofd niet hangen en gingen direct weer op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er dan ook. Uit een splijtende dieptepass van Bas Thijssen kopte de opgekomen Marc Gunterman de bal bekeken over de Millingse doelman in de lange hoek; 1-2.
Nadat de stand na 21 minuten 1-2 was leek het een waar doelpuntenfestijn te worden, maar daarentegen bleef de stand tot aan de rust steken op 1-2.

Na de gebruikelijke onderbreking speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Met balverlies aan beide kanten en onzorgvuldige aanvallen bleef de stand ‘maar’ 1-2. Een risicovolle stand, want één goede uitval van sc Millingen en de voorsprong was verdwenen. De gastheren waren met goede counters vrij gevaarlijk voor het Groesbeekse doel, maar of de verdediging of doelman Van Megen stond goed opgesteld. Rood Wit had ook mogelijkheden om de score uit te breiden, maar liet dit via Omar Nejjari, El-Haddouti, Emir Tiganj en Marc Gunterman na. Een kleine tien minuten voor het einde zorgde El-Haddouti voor zekerheid bij de Groesbekers. Emir Tiganj onderschepte op het middenveld, inmiddels gepositioneerd op ‘zes’, de bal en zag dat El-Haddouti diep werd gestuurd. De nummer 11 van Rood Wit scoorde eigenlijk op identieke wijze zijn tweede van de middag; 1-3. Rood Wit kwam na de marge van twee niet echt in de problemen en voetbalde het duel eenvoudig uit.

Dankzij minimale inspanningen aan Groesbeekse zijde, hebben de Rood-Witters zichzelf verzekerd van drie belangrijke punten. En gezien het puntverlies bij concurrenten als DIO ’30 en Beuningse Boys, heeft Rood Wit de koppositie weer in het vizier. Aanstaande zondag speelt Rood Wit wederom een uitwedstrijd. Dan is op sportpark Vossendijk sv Hatert de tegenstander. Aanvang van dit duel is 14.00 uur.