Rood Wit wint gestaakt duel bij Beuningse Boys

BEUNINGEN | Op de laatste speeldag van het seizoen reisde Rood Wit af naar Beuningen voor de confrontatie met middenmotor Beuningse Boys. Voor beide elftallen stond er niets meer op het spel. Rood Wit bezat al een periodetitel en Beuningse Boys speelde zich in de voorbije weken veilig.

De thuisploeg trapte het duel af en zocht voornamelijk de lange bal en de counter. Rood Wit hield de bal vaak goed in de ploeg en wist ook af en toe gevaar te stichten. In enkele tegenstoten moest Rood Wit wel waakzaam zijn voor de ‘gevreesde’ counters. Maar de achterhoede hield goed stand. Na ruim twintig minuten spelen trapte Wesley Klomp een bal vanaf de middencirkel zo over de Beuningen-doelman heen in het netje. Een wereldgoal en de verdiende 0-1. De scheidsrechter van die middag had duidelijk een ‘ongelukkige’ middag, want hij kende diverse onterechte vrije trappen toe aan beide kanten en gaf vervolgens ook een penalty aan de thuisploeg terwijl er geen enkel contact was. De protesten liepen (terecht) hoog op. Uiteindelijk schoot Glenn Muller de penalty tegen de handen van doelman Ton van Doorn aan, maar scoorde Beuningse Boys in de rebound alsnog. Na de gelijkmaker wilde Rood Wit snel af trappen, totdat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na minuten wikken en wegen keerde de leidsman helemaal niet meer terug en besloot hij het duel definitief te staken.

De volgende dag, op maandag 27 mei, werd door snel onderhandelen van Rood Wit, Beuningse Boys en de KNVB besloten het duel op dinsdag 28 mei on 20.00 uur uit te spelen. De resterende 55 minuten van het duel met een 1-1-tussenstand en alle voorvallen van dien, bleven intact.
Op een zonnige dinsdagavond en een natte grasmat, trok Rood Wit de wedstrijd in 55 minuten alsnog naar zich toe. Via een mooie vrije trap van Emir Tiganj zette hij de Groesbekenaren op 1-2. Nadat beide teams wisselden van speelhelft en Ton van Doorn tussentijds enkele goede reddingen had verricht, scoorde Bas Thijssen in de 85e minuut met een kopbal de bevrijdende 1-3. Het slotakkoord was voor Omar Nejjari die met een goede kap de verdediger op het verkeerde been zette en de bal de lange hoek in krulde.

Al met al werd een tumultueus duel alsnog winnend afgesloten. Hierdoor eindigt Rood Wit op 42 punten in de reguliere competitie. Negen achter kampioen DIO ‘30. Zondag a.s. (2 juni) speelt Rood Wit in Mook tegen Tweede Klasser Eendracht ‘30 voor promotie.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven (35’ Yassin), Gunterman (35’ Geerlings); Thijssen, Klomp (35’ El-Haddouti), Fleuren; Tiganj, Nejjari, Sarkouk

Scoreverloop:
0-1 Wesley Klomp
1-1 Beuningse Boys [rebound pen.]
1-2 Emir Tiganj [vrije trap]
1-3 Bas Thijssen (Nejjari)
1-4 Omar Nejjari

Met dank aan M.G. voor het verslag.