Rood Wit weet opnieuw niet te winnen en lijkt overal naast te grijpen

GROESBEEK | Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor Rood Wit. De Groesbekers wisten na de 4-4 van twee weken terug op bezoek bij RKSV Driel wederom niet te winnen. Op het eigen Kapittelland won HAVO uit Haalderen met 1-2.

Rood Wit had voorafgaand aan het duel al sinds medio februari niet meer gewonnen. Op bezoek bij sc Millingen (1-3) werd de laatste zege geboekt. Sindsdien speelde de formatie van trainer Joop van den Ing vijf keer gelijk en stapte het twee keer als verliezer van het veld. Daar kwam gisteren (zondag) thuis tegen HAVO een derde keer bij. Al vanaf het begin van het duel was Rood Wit niet bij de les en liet het eenvoudig de kaas van het brood eten. Een kolderiek en knullig doelpunt hielp de gasten in het zadel. HAVO-spits Thijs Barten liep door op doelman Van Megen die de bal niet op tijd kon wegwerken en de bal achter zich in het net zag verdwijnen. Na de 0-1 was het opnieuw Barten die dichtbij de 0-2 was, maar zijn poging toucheerde de onderkant van de lat. Na de waarschuwing zou je verwachten dat Rood Wit alerter zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Een afgeslagen voorzet viel pardoes voor de voeten van Barten. De blonde spits scoorde zijn en HAVO’s tweede van de middag. Rood Wit moest in de achtervolging, had ook enkele speldenprikjes in de vorm van afstandsschoten en uitgespeelde kansen, maar vond de HAVO-doelman op hun weg of was niet scherp in de afronding. In de blessuretijd van de eerste helft werd een van de weinig goedlopende aanvallen van Rood Wit bekroond met een doelpunt. Wesley Klomp speelde zich vrij en schoot hard op de HAVO-goalie. Deze bokste de bal naar de zijkant, maar Marc Gunterman volleyde de bal binnen.

Na de rust liep HAVO terug en kwam de Haalderse formatie nauwelijks onder de Groesbeekse druk vandaan. Met lange ballen had het mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar de finesse en geluk ontbrak. In de tegenstoten miste HAVO dotten van kansen om het duel in het slot te gooien. Rood Wit bleef hierdoor hopen op een gelijkspel of meer. Gunterman was dichtbij de 2-2, maar zijn poging ging over. Even later wilde Glenn Wijnhoven uithalen, maar werd op onreglementaire wijze uit balans gebracht. De arbiter zag er geen strafschop in. In de laatste tien minuten van het duel kon Omar Nejjari na een discutabele terugspeelbal de stand gelijktrekken, maar de verdediging, inclusief de keeper, stonden goed opgesteld. Na wat woordenwisselingen over en weer, omdat Rood Wit de bal niet op een respectvolle manier terugspeelde, liepen de gemoederen hoog op. Maar dat had HAVO aan zichzelf te danken door gedurende de wedstrijden meermaals op de grond te gaan liggen. Dit leidde tot (logische) frustratie. In de resterende minuten kwam Rood Wit niet meer door de Haalderense muur heen en hielden de gasten stand.

Door het verlies is de derde plaats, die aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk recht geeft op nacompetitievoetbal, uit zicht en lijken de laatste vier duels tegen Hatert, Trekvolgels, weer Hatert en ONA ’53 om des keizers baard te gaan.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Koyi, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Janssen (’85 Van Geele), Tiganj (’80 Nawid), Klomp; Nejjari, Poos (’46 El-Haddouti)