Rood Wit verslaat ook Roda ’28 en houdt zicht op bovenste plaatsen

GROESBEEK | Na de overwinning op Brakkenstein van vorig weekeinde, troffen de Kapittellandbewoners deze speelronde het gepromoveerde Roda ’28 uit Winssen. De Maas en Waal-bewoners hadden al elf punten bij elkaar gesprokkeld, terwijl Rood Wit op veertien punten stond. Om aansluiting te behouden met de bovenste plekken moest Rood Wit zorgen dat de drie punten in Groesbeek bleven.

Om 14.00 uur blies de dienstdoende scheidsrechter af voor het treffen tussen Rood Wit en Roda ’28. De thuisploeg was in het begin de bovenliggende partij en wist meermaals tot goed uitgespeelde kansen te komen. Via Khalid El Haddouti, Wesley Klomp, Omar Nejjari hadden de Rood Witters kansen op de 1-0, maar de verdediging van Roda ’28 was een sta-in-de-weg. Niet veel later werd een weergaloze steekpass van Wesley Klomp koelbloedig afgerond door Hafid Sarkouk. De behendige buitenspeler passeerde de Roda-doelman en zorgde voor de 1-0-tussenstand. Na de 1-0 hadden Omar Nejjari, Bas Thijssen en Khalid El-Haddouti kansen om de marge te vergroten, maar misten zij jammerlijk.

In het tweede bedrijf gingen de gasten wat offensiever spelen. Dit resulteerde in een 4-3-3-formatie met een kanttekening dat er veel ruimte achter de laatste linie van de bezoekers lag. Door slim de lange bal te hanteren en El-Haddouti, Nejjari of de diepgaande Klomp en Tiganj in stelling te brengen, zorgde dit voor de nodige onrust. Nadat na ruim 65 minuten spelen Emir Tiganj een afgeslagen corner teruglegde op Marc Gunterman leek de 2-0 in de maak. Maar hij miste. In de nastoot schoot Klomp op fantastische wijze de 2-0 tegen de touwen. Van rand zestienmetergebied krulde hij de bal met de juiste snelheid achter de Roda-doelman.
Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het netje. Een indraaiende vrije trap werd bij de eerste paal tegen de touwen gekopt: 2-1 en de spanning was terug. Het was identiek aan de vorige wedstrijd van Rood Wit waarin de Groesbekenaren op 2-0 kwamen en de gasten toch plots terug kwamen. Maar net als tegen Brakkenstein hielden de manschappen van trainer Joop van den Ing stand en heeft het sinds de tweede competitiewedstrijd (uit bij HAVO) niet meer verloren.

De achterstand op koploper HAVO bedraagt vijf punten. DIO ’30 staat twee punten boven Rood Wit. Beide concurrenten wonnen hun duels. HAVO won op het eigen veld met 3-0 van RKSV Driel en DIO ’30 op hun beurt van Beuningse Boys (4-1).

Volgende week zondag speelt Rood Wit in Lent opnieuw tegen een promovendus. Dan wacht Door Vrienden Opgericht Lent. DVOL is net als Rood Wit al zeven (!) duels zonder nederlaag. Een echte kraker…

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C] (46′ Yassin), Wijnhoven (80′ Geerlings), Gunterman; Thijssen, Klomp, Tiganj, Sarkouk; Nejjari (’65 Poos), El-Haddouti

Scoreverloop:
1-0 Hafid Sarkouk (Wesley Klomp)
2-0 Wesley Klomp
2-1 Roda ’28