Rood Wit verslaat koploper

Beuningse boys was naar Groesbeek gekomen om de periodetitel veilig te stellen. Een goed spelend Rood Wit wist dat met een mooie 5-0 overwinning te voorkomen.

Beide ploegen gingen voortvarend van start. Er waren mogelijkheden voor Rood Wit maar het duurde toch tot de 20ste minuut eer er een doelpunt kon worden gemaakt. Luuk Poos werd vlak buiten het strafschopgebied aangetikt en kwam ten val. De vrije trap werd door Bas Thijssen keurig in de verre hoek langs de muur ingeschoten en de voorsprong was een feit, 1-0. Daarna bleef het spel wat op en neer gaan. Rood Wit was de betere ploeg en speelde goed samen en werkte goed voor elkaar. Het duurde tot de 30ste minuut voordat de gasten de eerste keer een kans kregen. Uit een hoekschop werd de bal voorgebracht en in de scrimmage die volgde werd de bal meerdere keren richting doel geschoten. Bij de eerste paal werd de bal echter goed van de lijn gehaald door Wesley Klomp. Tot de rust veranderde er niets ondanks wat beter spel van de gasten die iets meer grip op het spel kregen maar door toedoen van een goed spelend Rood Wit werd er niets gecreëerd.

Na de thee ging Rood Wit meteen weer in de aanval en had Omar Nejjari geen geluk met zijn schot van dichtbij wat over geschoten werd. In de 55ste minuut werd er wel weer gescoord. Khalid el Haddouti speelde zich goed vrij en wist met een bekeken schot in de korte hoek de keeper te verrassen, 2-0. Rood Wit had daarna opnieuw een groot veldoverwicht en bleef de aanval zoeken. Met kansen voor de aanvallers van Rood Wit. In de 79ste minuut werd er door een speler van de Beuningse boys hands gemaakt in het strafschopgebied. De strafschop werd door Glenn Wijnhoven onberispelijk ingeschoten, 3-0. Daarna nog een goede aanval in de 84ste minuut Luuk Poos werd goed aangespeeld en schoot de bal goed in, 4-0. In de 89ste minuut werd de bal tot slot door Bas Thijssen goed in de verre hoek geschoten en zag de doelman van de gasten er niet best uit, 5-0. Door deze overwinning handhaaft Rood Wit zich keurig in de bovenste regionen van de ranglijst. Volgende week gaat de reis naar de Trekvogels in Nijmegen. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur.