Rood Wit verslaat Eldenia

Rood Wit speelde een goede eerste helft en wist daarin twee keer te scoren. Na de rust had de ploeg het wat moeilijker maar hield goed stand. In het laatste deel kwam er zelfs nog een doelpunt bij waardoor de eindstand 3-0 werd.

In de 17de minuut van de wedstrijd had Rood Wit via Omar Nejjari de kans op de 1-0. De keeper had echter een goede reactie op de inzet van de aanvaller zodat deze kans verloren ging. Toch werd het in de 24ste minuut wel 1-0. Een goede aanval over rechts werd door Mika van Geele goed voorgegeven op Omar die vervolgens Khalid el Haddouti in stelling bracht. Zijn afrondende tikje was raak en leverde de voorsprong op, 1-0. Daarna ging het in de 31ste minuut weer goed voor Rood Wit. Een prachtig doelpunt van Omar was goed voor de 2-0. Omar speelde zich goed vrij en schoot onhoudbaar voor de goede doelman raak in de verre hoek. Ook de gasten kwamen nog een keer goed voor het doel van Rood Wit. Gelukkig rondde de aanvallers de bal niet goed af en werd er niet gescoord.

Na de thee ging Rood Wit wel weer snel in de aanval. In de 48ste minuut van de wedstrijd werd een goede kopbal van vlakbij door de keeper gepakt en daarmee voorkwam hij een grotere voorsprong voor Rood Wit. De gasten wilden echter nog proberen de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte bijna in de 56ste minuut maar dat werd door de verdediging voorkomen. Na een uur spelen was er weer een prachtige aanval van Rood Wit. De bal werd op de lijn door de keeper van de gasten gepakt waardoor ook deze kans niet tot een doelpunt leidde. Goed keeperswerk van de doelman van de Eldenaren was er mede oorzaak van dat de voorsprong niet groter werd. Toch lukte het uiteindelijk in de 85ste minuut om de eindstand te bereiken. Een fout van de achterhoede van de gasten werd door Khalid afgestraft. Hij onderschepte de bal en kon alleen op de doelman af. Deze werd goed omspeeld met een mooie afronding die in het net belandde, 3-0. Volgende week wordt de competitie voortgezet met een wedstrijd tegen de zustervereniging Groesbeekse boys. Deze wedstrijd wordt aan de st. Antoniusweg gespeeld en begint om 14.00 uur.