Rood Wit verslaat AZC

Rood Wit won haar laatste competitiewedstrijd met 3-1 van AZC. Door deze overwinning heeft de ploeg directe degradatie uit de 2e klasse I afgewend. In de nacompetitie gaat Rood Wit nu proberen klassebehoud veilig te stellen.

Rood Wit begon de wedstrijd goed en al in de 4de minuut kreeg de ploeg een mooie kans. Het schot ging echter hard maar net over het doel. Ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. In de 6de en 7de minuut werd de bal een keer goed voorlangs geschoten en een keer belande de bal boven op de lat. Rood Wit kreeg een aantal mooie kansen maar deze werden niet benut. In de 34ste minuut lukte het de ploeg van trainer Joop van den Ing de score te openen. Een mooie combinatie werd afgerond met een schot  van Dadda wat de 1-0 opleverde. Vlak voor de rust onderbrak de aanvaller van Rood Wit de opgezette aanval van AZC en kon alleen naar het doel om de voorsprong te vergroten naar 2-0. Na de thee kwamen de gasten ook aanvallend goed in beeld. De eerste inzet werd door Paul Hanssen gestopt en in de rebound werd de bal uiteindelijk over het doel geschoten. In de 57ste minuut wist Rood Wit de score op 3-0 te brengen. Met een mooie actie wist Dadda zich vrij te spelen en kon beheerst raak schieten. In de 60ste minuut werd de bal door AZC bijna in het doel gewerkt. De inzet kwam echter voor de tweede keer op de lat en daarmee was de kans weer weg. In de 83ste minuut lukt het AZC toch nog een keer te scoren. Het kreeg daarbij wel de hulp van de verdediging van Rood Wit. Slecht wegspelen van de bal zorgde ervoor dat de bal kon worden opgepikt en er een doelpunt kon worden gemaakt, 3-1. Daarmee was meteen de eindstand bereikt en dat was voor Rood Wit voldoende om de nacompetitie te behalen omdat directe concurrent Rheden door Leones werd geklopt met 6-0. Rheden is daardoor rechtstreeks gedegradeerd. In de nacompetitie komt Rood Wit de komende week al meteen weer in het veld. Dan gaat de ploeg zondag eerst naar Gendringen. De donderdag (hemelvaart) daarop komt Gendringen naar het Kapittelland voor de tweede wedstrijd.

Na de wedstrijd werd in de kantine de overwinning gevierd en werd de speler van het jaar bekend gemaakt. Dat werd dit keer Maikel Albers die altijd met veel inzet en passie voor de club werkt. Hij werd gevolgd door Djimmy van Putten op de tweede plaats.