Rood Wit verliest van Heino

In een slechte wedstrijd van beide kanten trok Rood Wit aan het kortste eind en verloor uiteindelijk met 0-4.

In de eerste helft waren er weinig noemenswaardige momenten in de wedstrijd. Wel kreeg Rood Wit in de 30ste minuut een strafschop. Deze werd door Tim van de Hurk slecht ingeschoten en de keeper kon met een mooie safe de bal uit het doel houden. Ook kregen de gasten in de 42ste minuut een dot van een kans die voorlangs werd geschoten. Even later ook nog een schot in het zijnet.

In de tweede helft werd in de 53ste minuut een fout van de verdediging van Rood Wit afgestraft met een doelpunt waardoor de stand 0-1 werd. Rood Wit kreeg nog een vrije trap op 18 meter van het doel. De inzet ging net naast. Heino wist nog wel een aantal aanvallen te creëren maar deze werden niet afgerond. 

Rood Wit kreeg via invaller Franco Kleinschiphorst nog een mooie kans. Franco verzuimde alleen voor de keeper te scoren. De keeper was hem te slim af en pakte de bal goed.

Een kwartier voor tijd werd de stand 0-2. Een goed uitgevoerde combinatie aanval werd beheerst in geschoten. Daarna werd de bal nog een keer goed voorgegeven en bij de tweede paal goed raak gekopt, 0-3. Vlak voor tijd werd de stand zelfs nog 0-4. Met een hard schot van een afgeslagen aanval werd de bal van 18 meter hard in de kruising geschoten. Daarmee was het pleit beslecht en kon Rood Wit weer een nederlaag bijschrijven. De ploeg zakt daardoor op de ranglijst en moet nu echt op gaan passen omdat het nu in de gevarenzone terecht komt.

Volgende week is het carnaval en daarna gaat op 14 februari de ploeg uit naar “de Zweef”. Ook deze wedstrijd in Nijverdal begint ook om 14.00 uur. Ook dit zal weer een moeilijke wedstrijd worden waar de steun van de supporters weer hard nodig is.