Rood Wit verliest met grote cijfers

In Wijchen moest Rood Wit aantreden tegen AWC. Deze ex hoofdklasser stond met punten gelijk aan Rood Wit op de ranglijst. Toch keek Rood Wit aan het einde van de wedstrijd tegen een gigantische nederlaag aan. Het klassenverschil was in het veld minder groot dan de uitslag doet vermoeden.
Rood Wit begon goed aan de wedstrijd en had het beste van het spel. Het kon dat echter niet omzetten in een doelpunt. Dat lukte AWC wel. In de 9de minuut werd obstructie van een speler van Rood Wit bestraft met een strafschop. Deze werd benut en zo kwam AWC op 1-0. Rood Wit kwam weer terug en in de 14de minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Een snelle aanval over links werd door Glen Wijnhoven goed voorgezet en door Jeroen Bardoel ingekopt, 1-1. De inzet van Tim van de Hurk in de 22ste minuut verdiende raak te gaan maar miste net het doel. AWC maakte wel gebruik van een misser in de verdediging van Rood Wit. Een voorzet van links werd bij de tweede paal door de aanvaller die helemaal vrij stond goed ingekopt, 2-1. De schoten van Franco Kleinschiphorst op de lat en Wesley Klomp door de keeper verwerkt leverden niets op.

In de tweede helft begon Rood Wit weer goed en in de 53ste minuut werd de gelijkmaker gescoord. Een vrije trap van 18 meter werd door Tim van de Hurk goed in de kruising geschoten, 2-2. 2 minuten later kwam Rood Wit zelfs op voorsprong. Een goede voorzet van Marco Wientjes werd door Jeroen Bardoel ingekopt, 2-3. Weer twee minuten later was het weer gelijk. Een aanval van AWC werd bij de eerste paal voorgegeven en daar ongestoord ingetikt, 3-3. AWC zette daarna de doelpuntenmachine in werking. In de 66ste minuut werd een hoekschop van Niels Ceelen door de verdedigers van Rood Wit in eigen doel gewerkt, 4-3. In de 69ste minuut was het weer raak. Een fout op het middenveld werd genadeloos afgestraft door de aanvallers van AWC, 5-3. In de 69ste minuut mocht Glen Wijnhoven het veld verlaten met een rode kaart vanwege onreglementair stoppen van een doorgebroken speler. De strafschop werd goed benut, 6-3. In de 73ste minuut was de linksbuiten weer te snel voor de verdedigers van Rood Wit en zijn voorzet kon ingetikt worden, 7-3. Het restant van de gifbeker werd in de 83ste en de 87ste minuut uitgestort, 8-3 en 9-3. Komende week staat er een inhaalprogramma op het programma en kan de ploeg van Henk Evers even uitrusten en gaan nadenken hoe het daarna weer aan de bak gaat in de eerst volgende wedstrijd op 1 november thuis tegen TVC ’28.