Rood Wit verliest eerste competitiewedstrijd

Op zondag 24 september speelde Rood Wit 1 op haar eigen sportpark de eerste competitiewedstrijd tegen DIO ’30. Rood Wit kon niet voorkomen dat de gasten van DIO met de buit naar huis gingen. Het duurde wel tot de 90ste minuut voordat dat duidelijk werd.

Rood Wit begon goed aan de wedstrijd en had het betere spel en was aanvallender. Het lukte echter niet tot scoren te komen. In de 20ste minuut werd een speler van DIO in het gezicht getroffen door een harde bal van de voet van Glenn Wijnhoven. De speler moest uiteindelijk van het veld en werd later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was totaal van de kaart. DIO wist in de slotfase van de eerste helft de score te openen door balverlies van Rood Wit af te straffen met een goed doelpunt. Hiermee werd de ruststand tegen de verhouding in 0-1.

Vlak na de rust wisten de gasten zelfs de 0-2 te maken. Een voorzet werd bij de tweede paal keurig ingekopt. Na 1 uur spelen deed Rood Wit weer iets terug. Een vrije trap van Wesley Klomp werd door Marc Güntermann bij de tweede paal goed raak gekopt zodat de stand wat draaglijker werd, 1-2. In de 75ste minuut werd een handsbal in de 16 bestraft met een penalty. Wesley Klomp wist dit buitenkansje met een fraai schot beheerst in te schieten en zo de stand gelijk te maken, 2-2. Beide ploegen gingen daarna nog op jacht naar de winst. Rood Wit zette een extra aanvaller in en nam daarmee wat meer risico. Dat resulteerde in de 90ste minuut in een doelpunt voor DIO wat daarmee de winst binnen harkte. Met deze 2-3 stand kwam er een einde aan een bewogen middag waarin Rood Wit niet kreeg wat het misschien toch wel verdiende. Volgende week mag de ploeg opnieuw gaan proberen punten te pakken. Dan gaat de reis naar Blauw Wit waar om 14.30 uur de aftrap is.