Rood Wit sterkste in doelpuntenfestijn

LENT | Dat Sinterklaas al enkele weken in het land is wisten de meesten natuurlijk al, maar dat de Goed Heiligman ook met zoveel doelpunten ging strooien in Lent in het duel DVOL – Rood Wit had niemand voor mogelijk gehouden. Beide elftallen hadden een prima doelsaldo met weinig tegendoelpunten en waren al meerdere wedstrijden op rij ongeslagen. Op voorhand zou een 0-0 1-0 of 0-1 het meest voor de hand liggend zijn, maar op het kunstgrasveld van de Lentse voetbalvereniging ging het er veel anders aan toe. In een knotsgek duel, waar alles op en aan, zet trok Rood Wit aan het langste eind: 4-5.

Rood Wit voetbalde vanaf in de beginfase goed en had enkele goede mogelijkheden op de voorsprong, maar de Lentse doelman en verdediging stonden goed opgesteld. In de gevaarlijke tegenstoten van DVOL ditmaal werd een voorzet vanaf rechts in de negende minuut goed ingeschoten bij de tweede paal: 1-0. Rood Wit stond sinds lange tijd achter en moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te maken. Deze viel amper vijf minuten later. Wesley Klomp benutten een strafschop nadat er een overtreding werd begaan op Hafid Sarkouke. Nog geen tien minuten later ging Marc Gunterman verdedigend in de fout en werkte Luuk Jetten vervolgens de bal vanaf de penaltystip binnen: 2-1. Waar vooraf werd gerekend op weinig treffers, had men na 26 minuten al drie treffers gezien. Maar daar bleef het niet bij. Een messcherpe steekpass van Emir Tiganj op Khalid El-Haddouti zette de buitenspeler oog-in-oog met de doelman en El-Haddouti wist daar wel raad mee: 2-2. Rood Wit kwam wederom terug van een achterstand. Nog voor het einde van de eerste helft kwamen de Groesbekers zelfs op voorsprong. Opnieuw was het El-Haddouti die de trekker overhaalde: 2-3. Direct na de derde Groesbeekse treffer floot de scheidsrechter voor de rust.

In het tweede bedrijf gingen beide elftallen vrolijk verder waar ze bij gebleven waren; scoren. Vijf minuten in de tweede helft werd een indraaiende corner van dichtbij binnengewerkt door spits Luuk Geerlings. En twee minuten later werd er – na opnieuw een indraaiende corner – niet goed uitverdedigd aan Rood Wit zijde en leverde het voor DVOL een niet te missen kans op: 4-3. De wedstrijd stond volledig op zijn kop. Kon Rood Wit opnieuw na twee keer op achterstand te hebben gestaan terugkomen in het duel? Ja… Sarkouke wist na een uur voetballen een afvallende bal op de zestienmeter al vallend in de korte hoek te werken: 4-4. Lang leken beide elftallen op twee gedachten de hinken. Houden we de 4-4 vast of gaan we voor de volle buit? Rood Wit zette nog alles-op-alles. Gunterman wist in de 91e minuut een dieptepass van Maikel Albers op waarde te schatten en schoot vanaf rand zestienmetergebied de bal hard en met het nodige effect over de gladde kunstgrasmat in de lange hoek. Het feest was compleet. Iedereen vloog elkaar in de armen en vierde de vijfde treffer van de middag en uiteindelijk de overwinning! Door de 4-5-zege houden de Groesbekenaren zicht op de bovenste plaatsen en zijn ze inmiddels al acht (!) competitieduels op rij ongeslagen.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen RKSV Driel op het programma. Daarna wacht voor de winterstop nog het beladen duel met Germania. De wedstrijd tegen RKSV Driel begint op Sportpark Kapittelland zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven (’80 Yassin), Gunterman; Thijssen, Klomp, Tiganj, Sarkouke; Nejjari, El-Haddouti

Scoreverloop:
1-0 Luuk Geerlings
1-1 Wesley Klomp (pen.)
2-1 Luuk Jetten
2-2 Khalid El-Haddouti (Emir Tiganj)
2-3 Khalid El-Haddouti (Wesley Klomp)
3-3 Luuk Geerlings
4-3 n.n.b.
4-4 Hafid Sarkouke (Omar Nejjari)
4-5 Marc Gunterman (Maikel Albers)