Rood Wit staat laatste plaats af

Afgelopen zondag wist Rood Wit met een goede wedstrijd van concurrent Rheden te winnen. De ploeg van Joop van den Ing versloeg de gasten met 5-2. Daardoor wist de ploeg de laatste plaats aan de concurrentie over te doen.

Rood Wit had al in de eerste drie minuten 2 goede kansen om da score te openen. Ook Rheden had al meteen een mooie kans. Bij beide ploegen waren het de keepers die voorkwamen dat er gescoord werd. De mooiste mogelijkheid kreeg Rood wit in de achtste minuut toen Glen Wijnhoven de score wist te openen door een vrije trap van 17 meter diagonaal in de bovenhoek te schieten, 1-0. Beide ploegen gingen aanvallend door en er kwamen diverse kansen aan beide kanten. Gescoord werd er echter niet. Rheden scoorde nog wel in de 44ste minuut maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de blessuretijd maakt Rood Wit toch nog een doelpunt. Khalid el Hadoutti werd door de verdediging weggestuurd en kwam goed voor het doel en met een bekeken schot in de verre hoek werd de 2-0 gemaakt. Dat werd ook de terechte ruststand.

Na de thee begonnen beide ploegen meteen weer aanvallend. Het waren meteen twee goede mogelijkheden voor Rood Wit maar het lukte nog niet om de bal in het net te krijgen. In de derde minuut was ook Rheden gevaarlijk maar de bal ging er via de paal uit. In de 54, 55 en 56ste minuut kreeg Rood Wit drie hele goede schoten van Michael van Geele, Glen Wijnhoven en Max Beissel die echter allemaal net geen doel troffen. Toch lukte het om in de 65ste minuut de voorsprong te vergroten. Een aanval van de gasten werd goed opgevangen en Michael van Geele stuurde Khalid weg en hij zette de bal goed voor op Jordi Wijnhoven die de bal in het lege doel kon tikken, 3-0. Vier minuten later deden de gasten weer wat terug. Een goede aanval over rechts werd keurig afgerond met een schot in de verre hoek, 3-1. In de 76ste minuut wist Rood Wit weer te scoren. Een schot van Khalid werd gestopt door de keeper. De aanval liep echter door en het was Soufianne Dadda die met een mooi schot uit de tweede lijn de stand op 4-1 bracht. In de 80ste minuut was het invaller Jan Janssen die de bal goed aannam en met een fraai schot de keeper wist te passeren, 5-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwamen de gasten nog iets dichterbij maar verder dan de 5-2 uit een vrije trap van 20 meter kwamen de gasten niet meer. Een mooie en terechte overwinning voor de Groesbekers die daarmee de laatste plaats weer even kwijt zijn. Het wordt nu zaak om in de laatste twee wedstrijden nog een paar punten te pakken zodat de nacompetitie ook uit zicht raakt. Dat zal niet makkelijk worden maar zo blijft er wel hoop. Volgende week gaat de ploeg naar Elst om het tegen Spero op te nemen. Ook dan weer om 14.00 uur.