Rood Wit speelt gelijk

Tegen SDOUC uit Ulft heeft Rood Wit weer een verdienstelijk gelijkspel mee naar huis genomen. Het werd uiteindelijk 1-1.

Beide ploegen speelden aanvallend spel en dat was een genot om naar te kijken. Het lukte beide ploegen echter niet om snel tot scoren te komen. Voor Rood Wit waren er al vroeg kansen voor Max Scholten. In de 4de en 7de minuut wist Max niet tot een goede afronding van de mogelijkheid te komen. De eerste was op aangeven van Michael van Geele. De afronding ging echter net naast. De tweede werd door de keeper goed gestopt. In dezelfde 7de minuut kwam SDOUC ook dicht bij een doelpunt. Een fout van de verdediging van Rood Wit werd afgestraft met een schot dat op de lat kwam. De aanvallen bleven elkaar op volgen en het spel golfde op en neer. Max Scholten probeerde in de 20ste minuut een voorzet af te ronden maar raakte daarbij geblesseerd en moest vervangen worden door Jordy Wijnhoven. In de 36ste minuut schoot een aanvaller van de gastheren op de paal en kroop Rood Wit door het oog van de naald. In de 42ste minuut wist Khalid el Haddouti een goed schot op het doel af te vuren. De keeper wist er nog net de vingertoppen tegenaan te krijgen zodat de bal net over ging. In e 43ste minuut lukte het de rood witten de score te openen. In een kluwe van spelers werd de bal eerst nog gestopt door de keeper maar lukte het Jordy Wijnhoven wel de bal uiteindelijk in het net te schieten en de 0-1 aan te tekenen. In de blessuretijd werd het bijna spannend omdat een goede kopbal door de keeper van Rood Wit over de lat kon worden getikt. Na de thee gingen beide ploegen weer in de aanval. Rood Wit wilde er nog een doelpunt bij hebben en de mannen van SDOUC zochten de gelijkmaker. Na 10 minuten ging een schot van Soufiane Dadda net niet goed. Na 60 minuten werd Dadda in de 16 meter door een tegenstander onderuit gehaald en dachten de rood witten dat daar wel een pingel voor gegeven had kunnen worden. De scheidsrechter vond dat echter niet. De gastheren werden gevaarlijker en bleven goed drukken op de verdediging van Rood Wit. In de 75ste Werd een hoekschop goed voorgezet en met een mooie kopbal verdween de bal in de touwen en werd de gelijkmaker een feit, 1-1.Het laatste kwartier leverde nog wel wat vuurwerk van beide ploegen op maar gescoord werd er niet meer zodat de stand niet meer veranderde. Een mooi punt voor Rood Wit dat volgende week weer aan de bak mag en dan thuis tegen Concordia moet aantreden. Aanvang van de wedstrijd is dan 14.00 uur.