Rood Wit snijdt zichzelf in de vingers met onnodige nederlaag

GROESBEEK | In de topper tegen koploper HAVO heeft Rood Wit een onnodige en pijnlijke nederlaag geleden. Op het eigen Kapittelland lijkt Rood Wit definitief af te haken in strijd om het kampioenschap. De Haalderse ploeg was, ondanks dat het de gehele tweede helft met een man minder speelde, met 2-3 te sterk.

Alle facetten voor een goede pot voetbal waren aanwezig. De temperatuur was aangenaam, net als het felle zonnetje. Ook de vele aanwezige toeschouwers was er daar een van.

De Groesbekenaren hadden in de beginfase het merendeel de bal en creëerde daarbij ook enkele goede mogelijkheden. HAVO was daarentegen levensgevaarlijk in de tegenstoot. Via messcherpe counters sleepten de gasten er vaak een corner of inworp uit. Door onnodig balverlies op Rood Wit’s helft hielp het de gasten in het zadel. HAVO-aanvaller Tim Vonk werd diep gestuurd en wist dit buitenkansje te verzilveren: 0-1. Een pijnlijke tik, maar Rood Wit zou en moest doorgaan. Dit resulteerde al gauw in de gelijkmaker. Na twintig minuten spelen rondde Khalid El-Haddouti af, ondanks protesten van HAVO wegens een eerder gemaakte overtreding. Na de 1-1 golfde het spel lange tijd op en neer, was er weinig goed voetbal en waren er amper mogelijkheden op doelpunten. Maar vijf minuten voor de rust werd een vlotlopende aanval via rechts rijkelijk beloond met de Groesbeekse voorsprong: 2-1. Hafid Sarkouke was het eindstation van een mooie aanval via diverse schijven. Na de 2-1 kreeg Sjors Venselaar van HAVO twee keer geel toegewezen. Een voor praten en de laatste voor een te harde tackle op Maikel Albers. Zo stond de koploper plots met 2-1 achter en had het ook een man minder in de gelederen.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld amper. Rood Wit had net als in de eerste helft veelvuldig de bal, maar wist maar niet het tempo op te schroeven en tot goed uitgespeelde kansen te komen. Er waren af en toe wel mogelijkheden op de 3-1, maar deze werden helaas niet benut. En dan zul je altijd zien dat ze aan de andere kant wel vallen. En hoe tegenstrijdig en vervelend het ook mag klinken, want Rood Wit gaf nauwelijks wat weg, viel in minuut 85 de 2-2 uit een stilstaande situatie. Jurgen van Swaaij scoorde met de kop nadat de bal in eerste instantie werd gepareerd door doelman Ton van Doorn. Nadat de 2-2 viel zou je denken dat met name de gasten het wel welletjes vonden, om terug te komen tot 2-2 met een man minder, maar ze gingen door. In amper vijf minuten tijd kantelde de Haalderse ploeg de wedstrijd volledig. HAVO-aanvaller Tim Vonk werd in de laatste minuut diep gestuurd en wipte de bal op gevoel over de uitgekomen doelman Van Doorn heen: 2-3. Alle hoop op aansluting met de koploper spatte plots uiteen voor Rood Wit. Weer ging het mis tegen het geelzwarte HAVO. Net als eerder dit seizoen, in september, verloor Rood Wit ook van HAVO (2-1). In de blessuretijd kreeg Maikel Albers zijn tweede gele en dus een rode kaart nog toegewezen van de jonge scheidsrechter.

Door de nederlaag is het verschil tussen beide elftallen liefst tien punten geworden. Met nog dertien wedstrijden te gaan lijkt het haast ‘mission implossible’ voor Rood Wit, maar er kan nog van alles gebeuren. Morgen (dinsdag) speelt Rood Wit in Aalten de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke AZSV en volgende week zondag treft het op Sportpark Noord Germania.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Tiganj (’78 Janssen), Sarkouk, Fleuren; El-Haddouti, Nejjari

Scoreverloop:
0-1 Tim Vonk
1-1 Khalid El-Haddouti
2-1 Hafid Sarkouk
2-2 Jurgen van Swaaij
2-3 Tim Vonk

Met dank aan M.G. oor het verslag