Rood Wit pakt in extremis drie punten

WAGENINGEN | Met de laatste uitwedstrijd (tevens de verste) voor de boeg, reisden de Rood Witters af naar Wageningen om aan te treden tegen hekkensluiter ONA ‘53. De gastheren hadden nog een sprankje hoop op het ontlopen van directe degradatie, maar dan mochten ze in ieder geval niet verliezen. Echter greep Rood Wit in de laatste minuten de volle buit en zorgde het hoogst persoonlijk voor de degradatie: 1-2

Hoewel er dus voor ONA ‘53 meer op het spel stond dan voor Rood Wit, lieten de gastheren er weinig van blijken. Wellicht speelde de zeer belabberde ondergrond (zie stro) en de bloedhete zon parten. Maar Rood Wit voetbalde ook niet best. De eerste de beste kans voor de thuisploeg lag, na een omschakelmoment, direct in het netje. Rood Wit ging direct op jacht naar de gelijkmaker, maar zag pogingen van Omar Nejjari, Wesley Klomp, Emir Tiganj en Khalid El Haddouti niet uitmondden in een doelpunt. Na ongeveer een half uur spelen schoot Wesley Klomp een vrije trap op gevoel in het lege doel. Lege doel zult u denken? Ja, de keeper was de muur nog aan het neerzetten, maar Klomp besloot om, zoals aangegeven van de arbiter, direct op doel te schieten: 1-1.

1-1 was ook de ruststand op de zonovergoten Peppelsteeg. ONA ‘53 kreeg vervolgens te horen dat concurrent sc Millingen op voorsprong was gekomen bij en tegen Groesbeekse Boys. De Wageningse ploeg moest hierdoor op zoek gaan naar de 2-1. Echter kwamen zij niet door de Groesbeekse defensie heen. Rood Wit had in de tegenstoten dotten van kansen om de voorsprong te pakken, maar mistte explosiviteit en scherpte. ONA ‘53 bleef hierdoor hopen op meer dan een punt, maar zag in de slotminuut El Haddouti een actie inzetten en de bal vervolgens in de lange hoek schieten: 1-2. Opluchting heerste, want na de galavoorstelling tegen Trekvogels (5-2 winst) zou het een vrij desastreus vervolg zijn. Na de 1-2 kreeg ONA ‘53 nog een vrije trap te nemen rond het zestienmetergebied, maar doelman Ton van Doorn had op zowel de lat als paal een grote engel zitten en zag de bal de kruising toucheren.

Met nog een wedstrijd voor de boeg zou Rood Wit het seizoen op een vijfde plaats kunnen afsluiten. Gezien de wisselvallige periode na de winterstop is het zonde dat de Groesbekers niet langer meekonden strijden om het kampioenschap. Met soms iets meer geluk, inzet en beleving had er écht meer ingezeten. Desalniettemin hopen wij op een mooie seizoensafsluiter en drukbezocht Kapittelland voor het afsluitende duel tegen Hatert.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Koyi, Albers [C], Wijnhoven (75’ Schoofs), Gunterman; Thijssen, Klomp (75’ Poos), Tiganj (‘88 Geerlings), Janssen; El Haddouti, Nejjari

Geel: Koyi