Rood Wit pakt drie verdiende punten tegen ‘angstgegner’ DIO ’30

GROESBEEK | Rood Wit heeft de belangrijke wedstrijd tegen DIO ’30 met 1-0 weten te winnen. De Groesbekenaren houden door de overwinning zicht op de bovenste plaatsen in de Derde Klasse D, die aan het einde van het seizoen recht geven op promotievoetbal voor de Tweede Klasse. Glenn Wijnhoven werd op sportpark Kapittelland via een benutte strafschop de matchwinner.

Op een ontiegelijk winderig veld was voetballen voor beide ploegen haast onmogelijk. Rood Wit had in de eerste helft de wind mee en dat leverde enkele goed uitgespeelde kansen op. Schoten van Bas Thijssen (net naast), Omar Nejjari (ongelukkig tegen de keeper), Emir Tiganj (vrije trap over) en Marc Gunterman (schot over de deklat) gingen er jammer genoeg niet in. Maar via een benutte strafschop van Glenn Wijnhoven kwam Rood Wit dan toch verdiend op voorsprong. Deze voorsprong probeerden de manschappen van trainer Joop van den Ing uit te breiden, maar de marge werd niet vergroot. Aangezien in de tweede helft DIO ’30 waarschijnlijk het merendeel de bal zal hebben en de wind in de rug zal voelen, voelde de 1-0-voorsprong te magertjes aan.

Maar in de tweede helft profiteerde DIO ’30 alles behalve van ‘de-wind-mee-situatie’. Doelman Ton Van Doorn, had mede dankzij goed verdedigend werk van het hele elftal, amper reddingen te hoeven verrichten. Het voetbal werd ook in de tweede helft door de wind echt onmogelijk gemaakt. Doeltrappen waaiden letterlijk en figuurlijk keihard terug en resulteerde zo nu en dan in hoekschoppen. Net als ingooien welke pardoes uitwaaiden. Hoewel Rood Wit met man en macht de 1-0 verdedigde, had het in de spaarzame tegenstoten nog wel mogelijkheden op de 2-0. Jorrit Fleuren en Khalid El-Haddouti verzuimde van dichtbij opnieuw de trekker over te halen. In de absolute slotfase had DIO ’30 nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar een indraaiende vrije trap welke tegen de lat belandde en een kopbal die overzeilde gingen er niet in. De goed leidende arbiter uit het oosten des lands floot even later voor het einde van de wedstrijd.

Al met al is de overwinning verdiend voor Rood Wit. In de eerste helft had Rood Wit verder weg moeten lopen bij de gasten uit Druten, maar doordat de 2-0 maar niet viel bleven de Maas & Waal-bewoners hopen op een resultaat. Door de 1-0-zege is Rood Wit dichterbij DIO ’30 gekropen op de ranglijst. Het verschil met de nummer twee bedraagt drie punten in het voordeel van de Drutense ploeg met één wedstrijd meer gespeeld. Koploper HAVO staat op tien punten met nog tien duels te spelen…

Volgende week staat in Elden de ontmoeting met Eldenia op het programma. De wedstrijd tegen de wit-zwarten uit Arnhem begint om 14.30 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C] (’75 Yassin), Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Tiganj, Fleuren, Sarkouke; Nejjari, El-Haddouti (’80 Janssen)