Rood Wit overrompelt Beuningse Boys: 3-0

GROESBEEK | In de vierde wedstrijd van het seizoen heeft Rood Wit haar puntenaantal weten te verdubbelen. Op het eigen Kapittelland moest Beuningse Boys eraan geloven: 3-0. De uitslag geeft ook duidelijk de verschillen weer. Rood Wit begon prima aan het duel en speelde de tegenstander van het kastje naar de muur. Bovendien gaf het achterin weinig tot niks weg. Na ruim een kwartier voetballen lag de bal in het netje. Een goede combinatie over links waarbij Klomp met Gunterman een uitstekende aanval zagen worden afgerond door Jimmy Brons. De nummer ’10’ van Rood Wit schoot met zijn buitenkant wreef de bal onhoudbaar in de kruising: 1-0. Na de mooie openingstreffer ging Rood Wit direct op jacht naar de tweede. Via een indraaiende corner belandde de bal pardoes op de schouder of het hoofd (?) van Glenn Wijnhoven, die zijn eerste van het seizoen maakte. Op een zonovergoten sportpark Kapittelland gingen beide elftallen met een 2-0-tussenstand richting de kleedkamers.

Na de onderbreking gooide Beuningse Boys de formatie ietwat om en ging het met echt drie aanvallers spelen. Maar dat gaf tegelijkertijd Rood Wit de kans om gebruik te maken van de ruimte die dan op het middenveld en achterin komt te liggen. In het tweede bedrijf had Rood Wit veel kansen nodig om de marge uit te breiden naar drie, maar door te blijven strijden voor elke meter werd Khalid El-Haddouti beloond voor zijn harde werken. De linksbenige buitenspeler kon de bal nog net over de Beuningen-doelman heen wippen en de stand naar 3-0 tillen. El-Haddouti maakte zijn eerste van het seizoen. Na de 3-0 probeerden de gasten nog voor de eretreffer te gaan, maar daar kwam mede dankzij goed verdedigend werk van het hele elftal niets van terecht.

Al met al was het een puike overwinning op het nog ongeslagen Beuningse Boys. De achterstand op koplopers Germania en DIO ’30 is met vier punten te overzien. En laat laatstgenoemde nou de tegenstander van zondag zijn. Iedereen die Rood Wit een warm hart toedraagt weet dat wij nog een appeltje te schillen hebben met de gasten uit het land van Maas en Waal.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Van Rens (’70 Geerlings), Albers [C], Wijnhoven (’80 Yassin), Gunterman; Thijssen, Klomp, Tiganj (’77 Janssen); Brons; Nejjari, El-Haddouti

Scoreverloop:

1-0 Jimmy Brons (Marc Gunterman)
2-0 Glenn Wijnhoven (Wesley Klomp)
3-0 Khalid El-Haddouti (Wesley Klomp)