Rood Wit overklast Trekvogels en pakt eindelijk drie punten

GROESBEEK | Het duurde twaalf weken voordat Rood Wit eindelijk weer eens met drie punten van het veld stapte. De Groesbekers speelden tegen Trekvogels als ‘vanouds’ en gaven de Nijmegenaren het nakijken: 5-2

Al vanaf het eerste fluitsignaal liet Rood Wit zien dat het voor elke meter wilde strijden. De communicatie naar elkaar was goed en dat resulteerde in met vlagen oogstrelend voetbal. Na tien minuten lag het leer al in het netje. Een prima dieptepass op Jan Janssen werd door diezelfde Janssen op miraculeuze tegen de lat geschoten. In de rebound snelde Marc Gunterman richting de bal, controleerde hem en knalde hem in het dak van het doel: 1-0. Na de 1-0 joeg Rood Wit op de tweede treffer van de middag. Een splijtende crosspass van Wesley Klomp op Khalid El-Haddouti zette de buitenspeler oog-in-oog met de Trekvogels-doelman. El-Haddouti twijfelde niet en schoot de bal in de verre hoek: 2-0. Het waren ongekende weelde voor trainer Joop van den Ing en zijn manschappen die sinds 18 februari op bezoek bij sc Millingen (1-3) niet meer wisten te winnen. Amper tien minuten nadat Rood Wit de score had verdubbeld volgde al gauw de 3-0. Een goede aanval over links, met een juiste steekpass van Emir Tiganj op Omar Nejjari betekende de 3-0. Nejjari schoot de bal uit de draai met links in de lange hoek.
Na de derde Groesbeekse treffer zakte Rood Wit wat terug op eigen helft en liet het Trekvogels tot de eigen zestien komen. Dankzij goed keeperswerk van Ton van Doorn bleef de 3-0-stand intact. Ook Gunterman redde op de doellijn tot twee keer toe.

In het begin van de tweede helft zakte Rood Wit wat terug op eigen helft en drong Trekvogels logischerwijs wat meer aan, maar resulteerde dat niet in noemenswaardige kansen. Het spel hobbelde voort en de tijd tikte door en zowel Rood Wit als Trekvogels kwamen niet meer tot echte uitgespeelde kansen. Totdat El-Haddouti zich vrij had gemanoeuvreerd en vanaf randje zestien op doel schoot. De bal caramboleerde via een dijbeen in het doel: 4-0. Alles wat de voorbije weken niet in het netje belandde, eindigde nu wel in een doelpunt. Na de vierde treffer deed Trekvogels in de naam van Mitch Peters (via een penalty) iets terug. Na de tegentreffer viel luttele minuten later ook de 4-2. Het zal toch niet weer? Dat na een riante voorsprong de zege alsnog wordt weggegeven? Deze illusie werd aan flarden geschoten door Bas Thijssen. De middenvelder schoot een vrije trap van ruim twintig meter onhoudbaar in de linkse bovenhoek: 5-2.

Het was het laatste wapenfeitje van de wedstrijd. Rood Wit liet zien over karakter te beschikken en heeft het in de voorgaande wedstrijd (onnodig) laten afweten. Nu resten nog twee duels tegen ONA ’53 en Hatert. Indien dit zes punten oplevert, kan Rood Wit op een vijfde plek eindigen en het nieuwe seizoen met goede moed tegemoet zien.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs (’68 Koyi), Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Tiganj, Janssen (’77 Geerlings), Klomp; El-Haddouti, Nejjari (’85 Poos)