Rood Wit op valreep naast Brakkenstein: 1-1

Groesbeek | Na het verlies in Elden (4-1) gingen de Rood Witters op jacht naar eerherstel en ontving de ploeg het Nijmeegse Brakkenstein. Op sportpark Kapittelland kabbelde het spel maar mondjesmaat voort. De eerste helft waarin Rood Wit gemiddeld gezien het betere van het spel had, creëerde het maar weinig mogelijkheden. Marc Gunterman onderschepte de bal op het middenveld en gaf hem in de loop op Omar Nejjari. Nejjari kapte de bal goed af en schoot hem onhoudbaar achter de Brakkenstein-doelman. Zou je denken. Maar een alerte verdediger van de geel-zwarten kopte de bal voor de doellijn weg. Vlak erna had El-Haddouti ook een goede mogelijkheid op de 1-0, maar zijn volley ging naast. Tot aan de rust was het spel pover en gezapig te noemen en was de stand 0-0.

Na de onderbreking werd het spel niet beter van Rood Wit. De ploeg die Glenn Wijnhoven, Bas Thijssen en Wesley Klomp wegens schorsingen nog misten, kreeg maar geen grip op de counters van Brakkenstein. Doordat Rood Wit op jacht ging naar de openingstreffer liet het veel ruimte achter de laatste linie. Brakkenstein profiteerde hier niet optimaal van, maar stichtte telkens wel gevaar. In de laatste tien minuten van het duel gebeurde eigenlijk wat je in de voorgaande tachtig minuten zou verwachten. Al was het dit keer niet in het voordeel van Rood Wit. Uit een dan wel niet terecht toegekende corner voor Brakkenstein, kopten de Nijmegenaren na een dekkingsfout de 0-1 tegen de touwen. Na de 0-1 kroop Rood Wit meer uit haar schulp en leek het te beseffen dat een overwinning niet komt aanwaaien. Nadat Nawid in het veld werd gebracht, ging de aanvaller goed door op de achterlijn, gaf de scheidsrechter eveneens goed voordeel en schoot Jan Janssen de bal hard via de binnenkant paal binnen. Na de 1-1 had Rood Wit nog wat mogelijkheden op de zege, maar mocht het blij zijn dat het in de laatste paar minuten van het duel nog langszij kwam.

Door het gelijke spel liep Rood Wit wederom averij op. Na het verlies tegen Eldenia en de puntendeling tegen Groesbeekse Boys, wachten de Groesbekers al 270 minuten op een overwinning. Zaterdag 31 maart (!) gaat Rood Wit op bezoek in Beuningen bij de plaatselijke Boys. Het duel vangt aan om 18.00 uur.

Geel: Schoofs

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C], Koyi, Gunterman (83′ Nawid); Theunissen (72′ Janssen), Tiganj, Van Geele, Poos (76′ Geerlings); Nejjari, El-Haddouti

Foto’s van de wedstrijd Rood Wit- Brakkenstein zijn te bekijken via Rood Wit – Brakkenstein.