Rood Wit niet langs sterk en stug Eldenia

GROESBEEK | Rood Wit heeft geen korte metten weten te maken met het Arnhemse Eldenia. De laagvlieger in deze klasse, wat zeker gezien het spelbeeld van gisteren een raadsel is, wist de Groesbeekse formatie op 1-1 te houden. Rood Wit verzuimde om na de remise vorige week op bezoek bij DIO ’30 dus de volle buit te pakken, maar mocht achteraf blij zijn met een gelijkspel. Omar Nejjari scoorde na ruim een twintig minuten op aangeven van Maikel Albers zijn eerste treffer van het seizoen en zorgde voor de Groesbeekse voorsprong. Maar deze voorsprong werd enkele minuten later teniet gedaan door het agressief spelende Eldenia. Een inzet van rand zestienmeter werd in eerste instantie nog gepareerd door doelman Van Doorn, maar in de rebound was de spits van Eldenia sneller bij de bal om het leer in het netje te leggen. De 1-1 kwam als donderslag bij heldere hemel. De Groesbeekse formatie had tot die tijd weinig te duchten van de Arnhemse voorhoede. Dat veranderde echter volledig na de 1-1. Eldenia drukte door en had met de diepgaande middenvelders veel dreiging richting het doel. Rood Wit werd ook in het tweede bedrijf vaker onder druk gezet en kwam daar maar af en toe onder vandaan. Het spel golfde vervolgens op en neer en speelde zich vooral af rond de middenlijn. Van uitgespeelde kansen was amper sprake. Hoewel beide ploegen duidelijk voor de overwinning gingen, zat er voor zowel Rood Wit als Eldenia niet meer in. Eldenia trof in de laatste tien minuten nog het aluminium/de paal.

Wellicht voelt het als een nederlaag, zeker gezien de 1-0-voorsprong, maar desondanks is Rood Wit voor de vierde keer op rij ongeslagen gebleven na overwinningen op Hatert, Beuningse Boys en gelijke spelen tegen DIO ’30 en nu dus Eldenia. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Arnhemse Boys te gast op het Kapittelland. Kijken of dan weer eens de volle buit gepakt kan worden.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Yassin, Gunterman (’70 Wijnhoven); Thijssen, Tiganj (’75 Janssen), Klomp, Brons (’60 Sarkouk); Nejjari, El-Haddouti