Rood Wit laat punten liggen

In Haalderen heeft Rood Wit afgelopen zondag verzuimd om punten te pakken. De ploeg verloor de wedstrijd van HAVO met 3-2.

De Rood Witten begonnen de wedstrijd sterk en kregen al meteen een paar goede kansen. Khalid el Haddoutti kreeg in de tweede minuut al meteen een goede kans om de bal in te schieten. De keeper voorkwam echter met zijn grote teen een doelpunt. De gastheren gingen in de aansluitende minuut ook een counter aan en kwamen gevaarlijk voor het doel. De verdediging van Rood Wit wist op dat moment nog de zaak goed op te vangen. Daarna weer een goede aanval van Rood Wit maar die ging net mis. Daarna namen de gastheren het heft in handen en zetten sterke druk op de verdediging van Rood Wit. In de 9de minuut leverde de inzet van HAVO een goede aanval op die door de verdediging van Rood Wit niet goed kon worden verwerkt. Alleen voor de keeper verzuimde de snelle aanvaller niet en bracht de 1-0 op het scorebord. Ook daarna leek Rood Wit niet meer in de wedstrijd te zitten en kregen de gastheren diverse mogelijkheden. In de 30ste minuut werd het zelfs 2-0. Zwak verdedigen van het middenveld en de verdediging van Rood Wit bood HAVO een prachtkans om de voorsprong uit te breiden. Deze stand veranderde in de eerste helft niet meer. Marc Gunterman moest nog wel worden gewisseld omdat hij door een val op de grond zijn linkerschouder blesseerde en niet verder kon.

Na de rust kwamen de Rood Witten wel wat beter uit de kleedkamer en kregen weer grip op het spel van de gastheren van HAVO. In de 57ste minuut kwam de keeper weer goed in actie op een schot van Bas Thijssen. In de 75ste minuut werd Omar Najjari in de 16 onderuit gehaald en dat leverde een 11 meter op die door Wesley Klomp werd ingeschoten, 2-1. De ploeg kreeg weer hoop en zette een goed offensief in. Toch kwam de ploeg er niet meer aan te pas. In de 83ste minuut kreeg de ploeg uit Haalderen zelfs nog een strafschop voor het vasthouden aan een shirtje. Ook deze strafschop werd benut en daarmee werd de voorsprong weer groter, 3-1. In de 85ste minuut kreeg Bas Thijssen de bal weer goed aangespeeld en kopte bij de tweede paal de aansluitingstreffer weer in, 3-2. Even leek het er op dat de gelijkmaker nog gemaakt zou kunnen worden. Toch lukte dat ondanks de 5 minuten blessuretijd niet meer en moest de ploeg met lege handen naar huis. Volgende week staat er weer een uit wedstrijd op het programma. Dan gaat de reis naar Brakkenstein waar om 14.30 uur de wedstrijd begint.