Rood Wit knokt zich naar punt in ‘Bruukse’ derby

Groesbeek | Dat de belangen voorafgaand het duel hoog gespannen waren, was vooral in de eerste helft duidelijk zichtbaar. Zowel Rood Wit als Groesbeekse Boys speelden gezapig en met het lood aan de schoenen. Wel had Groesbeekse Boys meer mogelijkheden dan de thuisploeg, maar het was niet zo dat Rood Wit zwaar onder druk lag. De wedstrijd kabbelde voort en kende dan ook een matig vervolg. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de gebruikelijke onderbreking kwamen de twee teams heel anders uit de startblokken. Beide zochten het vijandelijke doel op en ook vielen meer gaten op het veld. Na ruim een uur voetbal kwam de spits van Groesbeekse spits door de as van de verdediging oog-in-oog met Rood Wit-doelman Van Megen, maar Bas Thijssen trekt op het juiste moment aan de noodrem. De arbiter van die dag gaf echter wel een directe rood kaart aan Thijssen en kende Groesbeekse Boys een vrije trap toe. Deze vrije trap belandde in de muur. Niet veel minuten later werd een lange trap van de Boys-doelman doorgekopt en zorgde dat een vrijstaande Boys-aanvaller de bal alleen maar langs de Rood Wit-doelman hoefde te schuiven; 0-1. Hoe gek het ook klinkt, maar na openingstreffer gooide Rood Wit alle schroom van zich af, buffelde het tot de laatste snik en leverde dat via een splijtende pass en koele afronding van Omar Nejjari ook de gelijkmaker op; 1-1.

In het restant van het duel had Rood Wit via Luuk Poos en diezelfde Nejjari nog dotten van kansen om de zege alsnog naar zich toe te trekken, maar of de doelman of de verdediging van de ‘Boys’ stond in de weg. De prima fluitende scheidsrechter floot na 94 minuten voetbal af. De punten werden uiteindelijk (terecht) gedeeld in deze Bruukse Derby.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Koyi (Schoofs ’75), Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Van Geele, Tiganj (Klomp ’66), Poos (Janssen ’88); Nejjari, El-Haddouti