Rood Wit kan weer niet winnen

In en tegen Babberich kreeg Rood Wit met 3-1 aan de broek. Al na 30 seconden stond het 1-0. Die domper kwam de ploeg niet meer te boven en ondanks hele goede mogelijkheden, o.a. een strafschop, lukte het niet om het tij te keren en er punten uit te halen.

Meteen vanaf de aftrap gingen de gastheren in de aanval. De bal werd goed naar voren gespeeld en ging over de verraste verdediging heen. Zij stonden als aan de grond genageld. En deden niets. De aanvaller kon daarom alleen op de keeper af en omspeelde die behendig en scoorde beheerst, 1-0. Rood Wit probeerde wel wat terug te doen maar de aanvallen lukten niet en de spelers konden elkaar maar moeilijk vinden. De eerste gevaarlijke aanval was in de 18de minuut maar de bal ging net naast. Ook in de 23ste minuut lukte het niet. Een aanval werd door Koen Theunissen afgerond met een schot op de paal. De mannen van Babberich waren beter en vonden elkaar met beter spel dan dat van Rood Wit. In de 33ste minuut had Rood Wit geluk. Een aanval kon net tegen worden gehouden voordat hij over de lijn ging. In de 39ste minuut kreeg Rood Wit de kans van de wedstrijd om de stand gelijk te trekken. Een aanval over rechts kwam door een goede actie van Khalid el Haddouti tegen de arm van een verdediger. De strafschop die volgde werd door Soufiane Dadda te zwak ingeschoten zodat de keeper kon redden en een doelpunt voorkwam.

Na de thee kwam Rood Wit wat sterker voor de dag en zette meteen goede druk op de gastheren. Dat resulteerde in een hoekschop in de 54ste minuut. Deze kwam goed voor en Glen Wijnhoven wiste de bal in het doel te tikken en de gelijke stand op het scorebord te brengen, 1-1. Deze gelijke stand duurde echter maar kort. Drie minuten later kwam Babberich weer op voorsprong. Een goed uitgevoerde aanval werd door Rood Wit niet goed verdedigd en met een fraaie combinatie tot doelpunt verwerkt, 2-1. Rood Wit zakte weer terug en kreeg ondanks verwoede pogingen geen kansen meer om er nog een punt uit te halen. In de 84ste minuut werd de genade klap gegeven. Een vrije trap van ruim 20 meter werd over de muur in de uiterste benedenhoek geschoten en werd door de keeper van Rood Wit niet goed beoordeeld, 3-1. Volgende week mag de ploeg het opnieuw proberen. Dan gaat de reis naar Wehl om tegen Concordia te spelen. Ook deze wedstrijd begint weer om 14.00 uur.