Rood Wit is zichzelf niet en verliest derby

GROESBEEK | Op uitgerekend de dag van de derby van Groesbeek was Rood Wit zichzelf niet en deed het zichzelf erg tekort. Rood Wit verloor op eigen terrein met 0-3 van buurman Germania.

In de eerste helft kon Rood Wit maar moeilijk de bal in de ploeg houden. Door onnodig balverlies en onzuiverheden in de passing was er voor de defensie van Germania geen vuiltje aan de lucht en speelde het de formatie van trainer Wim Wouterse in de kaart. Uit een corner scoorde middenvelder Wouterse van dichtbij de 0-1. Rood Wit creëerde de eerst helft te weinig om aanspraak te maken op de gelijkmaker.

In de tweede helft was het eerst kwartier overduidelijk voor Rood Wit. Germania kroop steeds meer met de kont tegen de eigen zestien. Hafid Sarkouk was tot tweemaal toe dichtbij de 1-1, maar hij zag zijn inzetten niet in het doel belanden. Nadat de gelijkmaker uitbleef, Germania achteruit bleef lopen en Rood Wit maar moeilijk medespelers kon bereiken werd na 75 minuten spelen de genadeklap uitgedeeld door de gasten. Özturk schoot een rebound van dichtbij simpel binnen: 0-2. Na de 0-2 probeerde Rood Wit met alles wat het nog in zich had te gaan voor de 1-2, maar zoals de hele wedstrijd eigenlijk ging, was het steeds net niet. In de dying seconds scoorde Luuk Arntz nog de 0-3. De nederlaag werd hierdoor zelfs nog iets pijnlijker gemaakt.

Volgende week speelt Rood Wit op bezoek bij RKSV Driel voor een plek bij de eerste drie. De voorsprong op Blauw Wit bedraagt met nog vijf duels één punt. Rood Wit heeft bovendien nog een wedstrijd minder in de benen dan Blauw Wit.

Scoreverloop:
0-1 Wouterse
0-2 Özturk
0-3 Arntz

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman (60’ Van Rens); Thijssen (66’ Klomp), Tiganj, Sarkouke, Fleuren; Nejjari, El-Haddouti