Rood Wit in zwaar weer

Foto: Paul Snijders

Door de nederlaag tegen hekkensluiter TVC uit Tubbergen is Rood wit in zwaar weer terecht gekomen. Het staat nu derde van onder en heel dichtbij een degradatieplaats. De ploeg zal in de komende wedstrijden moeten strijden voor haar laatste kansen om in de eerste klasse te blijven.

In Tubbergen waren de gastheren van TVC dit keer te sterk voor de rood witten die er nauwelijks aan te pas kwamen. De passes waren slecht en de aanvallen werden niet goed benut. De gastheren hadden meer fortuin en kwamen vaak in de aanval. De verdediging had er alle moeite mee om de aanvallen te weerstaan. De TVC’ers waren veel in de aanval en waren feller dan de rood witten. Daardoor kregen ze verschillende mogelijkheden die echter niet werden benut. Ook Rood Wit kreeg in de 26ste minuut een mooie kans op een voorsprong Marco Wientjes nam de bal goed mee maar faalde alleen voor de keeper die de bal uit de lucht kon plukken met zijn lengte. 7 minuten later kregen de gastheren een gelukkig doelpunt waarmee ze op voorsprong kwamen. Een goed schot werd door de keeper van Rood Wit goed gestopt. De afgeslagen bal werd in de rebound echter hard ingeschoten, 1-0. Een kleine tien minuten later was het bijna raak toen een schot van TVC voorlangs ging. Vlak voor de rust werd een goede bal door Wesley Klomp niet goed aangenomen en daardoor kon de bal nog worden weggewerkt door de verdediging.

In de tweede helft zette Rood Wit meteen de aanval op de gelijkmaker in en dat resulteerde in de 50ste minuut in een counter mogelijkheid voor TVC. Daardoor kwam een aanvaller alleen voor de keeper die dit keer geen antwoord had op de aanval van TVC, 2-0. In de 63ste minuut mocht Wesley Klomp en vrije trap nemen die goed bij de tweede paal werd gebracht. Daar stond Zeffa Tasci die de bal hard richting doel schoot. Het schot was echter net te hoog zodat de bal over ging. In de 74syte minuut wist Tim van de Hurk met een goed kopbal de bal van de lijn te halen en zo een grotere voorsprong van TVC te voorkomen. In de 86ste minuut wist Rood Wit nog de aansluitingstreffer te maken. Een goede aanval over rechts van Marco Wientjes werd door Marco voor het doel gegeven. Daar was Jeroen Bardoel ter plekke om de bal netjes in te tikken, 2-1. Het doelpunt kwam echter te laat en alle inzet ten spijt in de laatste minuten lukte het niet om nog de gelijkmaker te maken. Komend weekend staat er een dubbel programma gepland. Zaterdag komt Bemmel op bezoek op het Kapittelland. Aanvang 17.00 uur. Maandag gaat de reis naar Nijverdal waar tegen de Zweef moet worden gespeeld. Aanvang 14.00 uur.