Rood Wit heeft geen kind aan Roda ’28

WINSSEN | In de voorlaatste speelronde van de competitie reisden de Groesbekenaren af naar Winssen voor het treffen met laagvlieger Roda ’28. De promovendus staat op de voorlaatste plaats, maar wist de laatste twee duels winnend af te sluiten. Rood Wit won vorige week, na drie wedstrijden op rij zonder zege, eindelijk weer eens. Ditzelfde gebeurde op bezoek in Winssen bij Recht Op Doel Af: 1-4.

Het eerste half uur van de wedstrijd was om je vingers bij af te likken. Rood Wit liet de tegenstander meermaals alle hoeken van het veld zien en kwam na een kwartier spelen ook verdiend op voorsprong. Jorrit Fleuren was het eindstation na een mooi opgezette aanval op links. Hafid Sarkouk gaf de bal diep op de diepgaande Fleuren en het loopwonder van de formatie van trainer Joop van den Ing krulde de bal om de Winssense doelman heen: 0-1. Even later was Rood Wit al dichtbij de 0-2, maar Bas Thijssen zag zijn poging tegen de paal belanden. Na bijna dertig minuten op de klok was Bas Thijssen het alertst om de bal van dichtbij simpel binnen te tikken nadat Khalid El-Haddouti tegen de binnenkant van de paal schoot: 0-2. De toon was gezet en dit mondde men ook uit in een verdiende marge van twee. Na de 0-2 hadden Marc Gunterman (schot uit de draai op de deklat) en Wesley Klomp (bal net naast) de wedstrijd definitief al in het slot kunnen gooien, maar met een 0-2-tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Nadat beide elftallen onveranderd terugkeerden op het veld bleef Rood Wit voetballend de betere van de twee en gaf het achterin niks weg. El-Haddouti, Sarkouk en Fleuren kregen meermaals dotten van kansen om de score hoger doen laten uitvallen, maar steeds belandde het leder maar niet in het net. Niet dat het daardoor spannend zou blijven, integendeel zelfs, want Roda ’28 kon voorin geen vuist maken. In de absolute slotfase van het duel, zie minuut 82, was het Wesley Klomp die met een benutte penalty de wedstrijd definitief besliste. Even later bekroonde Jorrit Fleuren zijn puike optreden met zijn tweede van de middag. De toeschouwers op het zonovergoten Sportpark De Boshof zagen nog dat ex-Rood Witter Bob Stevens de eindstand bepaalde op 1-4.

Door de zege is plek drie nagenoeg zeker. Het verschil met nummer vier Trekvogels bedraagt vijf punten met nog twee duels te spelen voor de Nijmegenaren. Rood Wit speelt er nog één over twee weken op bezoek bij Beuningse Boys. Hierdoor mag men zich (bijna zeker) op gaan maken voor nacompetitievoetbal voor promotie naar de Tweede Klasse I.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs (’80 Geerlings), Yassin, Albers [C], Gunterman; Thijssen, Klomp, Fleuren; Sarkouk (’70 Van Rens), Tiganj (’75 Nejjari), El-Haddouti

Scoreverloop:
0-1 Jorrit Fleuren (Sarkouk)
0-2 Bas Thijssen
0-3 Wesley Klomp [pen.]
0-4 Jorrit Fleuren (Thijssen)
1-4 Bob Stevens

Met dank aan M.G. voor het verslag.