Rood Wit grijpt volle buit op bezoek bij Brakkenstein

NIJMEGEN | Terwijl op de achtergrond in de Nijmeegse wijk Brakkenstein Sint en zijn Pieten met zijn liederen en strooigoed de buurt vermaakten, speelden Brakkenstein en Rood Wit op een ijskoud Nijmeegs kunstgras het achtste duel van de competitie.

Beide elftallen hadden elf punten verzameld uit zeven duels. Een echte nek-aan-nek-wedstrijd dus. Dit was in de beginfase ook wel zichtbaar. Hoewel Rood Wit de meeste kansen kreeg en het balbezit had, moest het in de counter alert zijn. Door goed verdedigend werk van de achterhoede en de Rood Wit-doelman bleef men eenvoudig overeind. Aan de andere kant hadden Omar Nejjari, Hafid Sarkouke, Marc Gunterman en Khalid El-Haddouti goede mogelijkheden om de score te openen. Eerstgenoemde raakte de lat, terwijl de andere drie hun inzetten zagen worden gekeerd door of de doelman of een speler op de lijn. Na ruim een half uur spelen was het dan eindelijk raak voor Rood Wit. Een dieptepass op Khalid El-Haddouti werd in eerste instantie afgevlagd door de grensrechter van de thuisploeg, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen. El-Haddouti bevond zich in een een-tegen-een-situatie met de doelman en zag zijn schot worden tegengehouden, maar in de rebound was Nejjari als de kippen bij de bal om de rebound te verwerken tot doelpunt. Na de 0-1 hadden de gasten uit Groesbeek kansen om weg te lopen bij de Nijmegenaren, maar het finesse en een beetje geluk ontbrak. Met een 0-1-tussenstand gingen beide elftallen aan de warme thee.

Na de onderbreking was het logisch dat het spelbeeld veranderde. Brakkenstein joeg op de gelijkmaker wat tevens resulteerde in meer ruimtes achter de laatste linie van de geel-zwarten. Met enkele goede mogelijkheden om de marge op twee te brengen was het na ruim zeventig minuten spelen Khalid El-Haddouti die op een steekpass van Hafid Sarkouke alleen op de doelman afging. Zijn poging met rechts toucheerde mooi de binnenkant van de paal én het net: 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar direct na de aftrap werd een lange inworp van Rick van Eijk verlengd en kwam pardoes voor de voeten van Bart Otten: 1-2. Een slotoffensief van de thuisploeg leek in de maak, maar de defensie van Rood Wit hield goed stand.

Al met al was het een collectieve overwinning. Iets dat de komende weken doorgetrokken moet worden. Sinds de nederlaag bij HAVO (2-1), is Rood Wit al zes competitieduels op rij ongeslagen. Aanstaande zondag wacht op het Kapittelland Roda ’28 uit Winssen. De wedstrijd tegen de promovendus begint, zoals altijd, om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C] (’80 Yassin), Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Klomp, Sarkouke (’75 Janssen), Tiganj; Nejjari, El-Haddouti (’85 Van Rens)

Scoreverloop:
0-1 Omar Nejjari
0-2 Khalid El-Haddouti
1-2 Bart Otten