Rood Wit geeft ‘zekere’ voorsprong uit handen

DRIEL | Op bezoek bij RKSV Driel wilde Rood Wit zich van haar beste kant laten zien na de zeperd tegen Germania van vorige week (0-3). Vooral in de eerste helft liet Rood Wit goed voetbal zien (1-2), maar in de tweede helft zakte het niveau en liet het Driel terugkomen tot 2-2.

Op een hobbelig veld en de wind in de rug gedragen begon Rood Wit fel en goed aan de wedstrijd. Door compact te spelen en de tegenstander het gevoel te geven dat er niets te halen viel, kwam het via een mooi schot van Wesley Klomp op 0-1. Rap na de openingstreffer scoorde Omar Nejjari vanaf rand zestienmeter de 0-2. Rood Wit leek op rozen te zitten en gaf verdedigend nauwelijks wat weg. Totdat pal voor rust vanuit een zondagsschot/dwarrelschot de aansluitingstreffer viel. Na de 1-2 werd er een goal van Ronnie van Rens afgekeurd na vermeend buitenspel. Maar daar was absoluut geen sprake van. Zo werd de marge van twee door de neus geboord.

Na de onderbreking voetbalde Rood Wit te onnauwkeurig en liet het Driel meer in het duel komen. Rood Wit had het merendeel de bal en Driel loerde alleen op de counter. Via die counters was de thuisploeg echter wel af en toe gevaarlijk, maar Rood Wit hield telkens prima stand.
Met nog twintig minuten op de klok scoorde Driel na een inschattingsfout van de Rood Wit-verdediging de gelijkmaker. Na de 2-2 hinkten sommige Rood Witters op twee gedachten; of voor de winst gaan of het punt vasthouden. Uiteindelijk gebeurde er niets tot aan minuut 90. Een Driel-aanvaller werd diep gestuurd en leek de 3-2 te maken maar de spits stond ogenschijnlijk buitenspel. Zo eindigde het duel toch nog wat tumultueus. Vervolgens floot de scheidsrechter direct voor het einde.

Een gelijkspel was gezien de gehele wedstrijd een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Rood Wit voetbalde voornamelijk de eerste helft bijzonder goed, maar gaf het in de tweede helft toch onnodig weg.
Volgende week maandag, op 2de paasdag, speelt Rood Wit een thuisduel tegen DVOL uit Lent. Dit duel begint om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven (65’ Koyi), Gunterman; Thijssen, Tiganj, Klomp; Van Rens (75’ Sarkouk), Nejjari (82’ El-Haddouti), Fleuren

Scoreverloop:

0-1 Wesley Klomp
0-2 Omar Nejjari
1-2 Rick Beijer
2-2 Stijn Teunissen

Met dank aan M.G. voor het verslag