Rood Wit geeft voorsprong opnieuw uit handen

HAALDEREN | Rood Wit heeft op bezoek bij HAVO opnieuw niet weten te winnen. Het tweede duel van het seizoen eindigde in een 2-1 nederlaag. Hoewel Rood Wit wederom op voorsprong kwam – deze keer scoorde Wesley Klomp uit een strafschop – kwamen de gastheren eveneens uit een pingel gauw langszij; 1–1. Op het stroperige veld in Haalderen werd het alsmaar moeilijker om te voetballen. Beide elftallen ondervonden daar hinder van. Dit resulteerde in weinig vlot en goedlopende aanvallen. Met 1-1 zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Nadat beide teams waren teruggekeerd op het veld, hadden de Groesbekenaren de beste mogelijkheden op de voorsprong, maar bleef de achterhoede van HAVO inclusief de doelman eenvoudig overeind. Aan de andere kant hield de Rood Wit-defensie, op enkele speldenprikken na, ook prima stand. Echter werd in een omschakelmoment duidelijk wat de achilleshiel is van Rood Wit. Terwijl de meesten in voorwaartse beweging waren, sloegen de geel-zwarten dodelijk toe met een schot in de lange hoek; 2-1. Na de derde treffer van de middag ging Rood Wit va-banque spelen, maar resulteerde dat niet in 2-2 via kansen van Gunterman, Nejjari en Thijssen.

Zodoende kent Rood Wit een belabberde start van het seizoen en moet het de komende weken de koppen bij elkaar steken en het vertrouwen in en met elkaar behouden. Zondag speelt Rood Wit opnieuw een uitduel. Dan is hekkensluiter Hatert de tegenstander op sportpark De Vossendijk. Aanvang is 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Geerlings (65’ Van Rens), Albers [C], Wijnhoven, Gunterman (85’ Tiganj); Thijssen, Klomp, Fleuren, Brons (89’ Poos); Nejjari, El-Haddouti