Rood Wit geeft 1-4 voorsprong onnodig uit handen

DRIEL | Rood Wit heeft na twee gelijke spelen tegen Eendracht ’30 en Blauw Wit opnieuw niet weten te winnen. De Groesbekers leken hard op weg na een driepunter, maar na de thee gaf de formatie van trainer Joop van den Ing het volledig weg: 4-4.

Er stonden amper tien minuten op de klok toen Omar Nejjari de score wist te openen na een goed voorbereidende actie. Direct na de 0-1 trok Driel de stand gelijk. Een bal die ogenschijnlijk over de achterlijn hobbelde werd voorgetrokken en werd klungelig door Aako Koyi in eigen goal gegleden. Na de gelijkmaker rechtte Rood Wit al gauw de rug. Niek Schoofs zette goed door op de rechterflank en wist met een carambooldoelpunt de Groesbekers weer op voorsprong te zetten. Door een sublieme pass van Bas Thijssen scoorde Khalid El-Haddouti vlot erna de 1-3. Na de derde Groesbeekse treffer wist Rood Wit ook voor de thee de 1-4 te maken in de naam van Wesley Klomp. Klomp zette de aanval goed op en wist met Nejjari de Drielse verdediging uiteen te spelen.

Rood Wit leek sinds 18 februari jl. eindelijk weer eens met een overwinning te vertrekken, maar in de tweede helft voltrok het doemscenario zich. Waar Rood Wit de eerste helft de wedstrijd volledig in handen had en wellicht nog voor de 1-5 had kunnen gaan, kwamen de Drielse mannen met een kleine twintig minuten te spelen terug tot 2-4. Vlak na de 2-4 kreeg Driel een al dan niet terechte penalty toegewezen. Deze werd in eerste instantie gekeerd door Van Megen, maar in de rebound alsnog binnengewerkt. Na de aansluitingstreffer liep Rood Wit meer en meer achteruit en vergat het in de tegenaanvallen de 3-5 te maken. Een laatste lange bal werd op de achterlijn teruggekopt en aan de andere kant van het doel van dichtbij binnengewerkt: 4-4. Een ogenschijnlijk riante voorsprong van liefst drie doelpunten werd pardoes weggewerkt door Driel. Rood Wit mag gezien de stand op de ranglijst enkel nog hopen op nacompetitie en moet de resterende vijf wedstrijden alleen naar zichzelf kijken. Pas wanneer na vijf duels minimaal 12 punten zijn gepakt kan er worden gekeken naar wat anderen gepresteerd hebben. Rood Wit had echter gezien de uitslagen op de andere velden een flinke stap kunnen zetten richting nacompetitievoetbal.

Aanstaande zondag (29 april) speelt Rood Wit geen competitiewedstrijd. Een week later (6 mei) ontvangen de Groesbekers op sportpark Kapittelland HAVO. Ook al is de kans minimaal, dan nog moet Rood Wit alles op alles proberen te zetten voor het hoogst haalbare!

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C] (’46 Van Geele), Koyi, Gunterman; Thijssen, Janssen (’75 Poos), Tiganj, Klomp; Nejjari, El-Haddouti (’88 Nawid)