Rood Wit bekert knap ronde verder

DRUTEN | Nadat drie weken geleden DIO ’30 en Rood Wit in de competitie tegenover elkaar stonden, kruisten beide elftallen nu opnieuw de degens maar dan in het bekertoernooi. Op bezoek in Druten greep Rood Wit met een man minder de knappe volle buit: 2-3.

Op het niet al te beste hoofdveld van DIO ’30 begon de thuisploeg beter dan de gasten uit Groesbeek. Mede doordat Rood Wit begon in een 4-3-3-formatie was het even wennen en zoeken in de beginfase. De vele ruimtes tussen de linies hielp de thuisploeg in het zadel. Met de rappe links- en rechtsbuiten van de Drutenaren waren zij een plaag voor de Rood Wit-defensie. Een voorsprong kon daardoor ook niet uitblijven. De Drutenaren kwamen op 1-0 na een prachtige krul in de rechter bovenhoek. Niet veel later rechtte Rood Wit uit de eerste de beste aanval de rug: 1-1. Omar Nejjari schoot bekeken met de punt van zijn schoen raak. Vervolgens kreeg DIO ’30 mogelijkheden op de voorsprong, maar misten zij de kansen. In de tegenstoot was het Khalid El-Haddouti die op identieke wijze – zie het voorgaande (competitie) duel (2-2) – de bal in het net schoot. Een miscommunicatie in de achterhoede van DIO ’30 leverde een niet te missen kans op voor de rechtsbuiten van de Groesbekenaren. Niet veel later liep Marc Gunterman twee keer onnodig tegen een gele kaart aan waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan de speler van het veld sturen. De 1-2-tussenstand bleef tot de rust intact.

Na de 15 minuten rust wisselde trainer Joop van den Ing wat verdedigender om de voorsprong te behouden. Na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft kwamen de gastheren van dichtbij langszij: 2-2. Lang leek het duel uit te draaien op een gelijkspel, waarna vervolgens penalty’s genomen mochten worden. Maar in de 88ste minuut snelde El-Haddouti in een een-tegen-een-situatie richting het vijandelijke doel en wist hij met zijn linker de bal langs de DIO-goalie te schuiven. De ontlading was zichtbaar en Rood Wit verzekerde zichzelf zo van nog een ronde bekervoetbal.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Van Rens, Albers [C], Yassin, Gunterman; Janssen, Poos (Thijssen ’86), Tiganj; Sarkouke (’80 Wijnhoven, Nejjari (’46 Klomp), El-Haddouti

Scoreverloop:
1-0 DIO ’30
1-1 Omar Nejjari
1-2 Khalid El-Haddouti
2-2 DIO ’30
2-3 Khalid El-Haddouti