Opnieuw geen winst op eerste speeldag Rood Wit

GROESBEEK | Net als vorig seizoen heeft Rood Wit ook dit keer de seizoensouverture niet weten te winnen. Terwijl het daar lang zicht op had. De Groesbeekse formatie kwam al binnen twintig minuten op 2-0. Eerst was het Jimmy Brons die, na een mooie combinatie met meerdere medespelers, vanaf rand zestienmetergebied uithaalde en raak schoot. Vervolgens scoorde Jorrit Fleuren de tweede en zijn eerste bij zijn officiële debuut voor Rood Wit. Een strakke bal van Marc Gunterman op Hafid Sarkouke, waar slim overheen werd gestapt door de kleine dribbelaar, zette Fleuren in een kansrijke positie. De rechtspoot knalde de bal diagonaal in de kruising: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg zou je zeggen…

Totdat in de 38e minuut Blauw Wit via een laag schot van rand zestienmeter terug in de wedstrijd kwam. Het was het eerste wapenfeit van de Nijmeegse equipe, maar direct ook doeltreffend. Nog geen luttele minuten later werd het ook 2-2.

Tussen alle doelpunten door werden er aan beide kanten verbalen en non-verbalen tikken uitgedeeld. De scheidsrechter van dien wist deze wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten, want de ene naar de andere gele kaart viel te noteren voor Rood Wit.

Enfin, 2-2 was de ruststand en er was nog genoeg tijd voor een derde Groesbeekse treffer. Maar door onzorgvuldigheid en geen scherpte voor het vijandelijke doel, bleef Blauw Wit eenvoudig op de been. De Nijmegenaren creëerden zelf nog enkele kansen, maar zagen deze niet resulteren in een 2-3-voorsprong. Rood Wit schoot in de tweede helft slechts drie keer gevaarlijk op doel. Dat is te weinig voor een elftal dat mee moet draaien in de top van de Derde Klasse. In de absolute slotfase kregen de Groesbekenaren een rode prent toegewezen. Hafid Sarkouk werd kort achter elkaar met twee keer geel bestraft. In de resterende minuten na de rode kaart kwamen de Nijmegenaren zelfs op 2-3. Een kanonskogel van randje zestien werd onhoudbaar in de kruising gejaagd.

De thuisploeg eindigde het duel dus met tien man en zeven (!) gele kaarten. Twee hiervan waren vanwege overtredingen. De overige vijf werden gegeven wegens commentaar op de leiding. Maar hoe je het ook went of keert, Rood Wit had een riante 2-0-voorsprong, tegen een met alle respect matig Blauw Wit, never nooit mogen weggeven. En hoewel het seizoen nog 25 duels heeft te gaan, zag men dit op Kapittelland niet aan komen. Volgende week zondag mag men de rug gaan rechten in Haalderen tegen het plaatselijke HAVO. Kop op Rood-Witters!

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Geerlings (70’ Yassin), Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Klomp, Fleuren, Brons (80’ Tiganj); Nejjari (65’ El-Haddouti), Sarkouke