Nieuwjaarsbijeenkomst Rood Wit

Op 1 januari werd weer de nieuwjaarsbijeenkomst bij Rood Wit gehouden. Het was door verschillende coronagevallen en griep wat minder druk dan andere jaren. Toch was de stemming opperbest en konden de jubilarissen worden gehuldigd en gefeliciteerd. Ook een paar vrijwilligers kregen een bloemetje als dank voor hun werkzaamheden en inzet.

LID VAN VERDIENSTE

Ook werd Jo de Valk verrast met de benoeming tot lid van verdienste van Rood Wit. Ondanks dat hijzelf er niet kon zijn werd het toch uitgereikt en was hij erg blij met deze titel.

Onderstaand de tekst zoals die door de voorzitter werd uitgesproken richting de aanwezigen.

We hebben alle vrijwilligers hard nodig bij Rood Wit. Er zijn er een aantal die zich bijzonder voor de club hebben ingezet. Daarvoor is een extra dankwoord op zijn plaats. Dit keer valt die eer te beurt aan Jo de Valk.

Jo jij bent altijd met Rood Wit bezig. Het is bijna teveel om op te noemen. Toch doe ik een poging om aan te geven wat er zoal op jouw bordje lag. Bij de jeugd ben je erg actief geweest. Later ook als grensrechter bij de selectie. Daarnaast ben je ook altijd met het onderhoud bezig. Het schilderwerk en het sleutel beheer is bij jou in vertrouwde handen. Als je ergens een sleutel van wilt hebben moet je bij Jo zijn. Hij is er wel erg zuinig op. Je krijgt een sleutel niet zomaar. Ook voor de kantine is er voor jouw een belangrijke rol weggelegd. Naast het aan de bar zitten is ook jouw werk achter de bar heel goed gezien. Zelfs donderdag tijdens de laatste aanwezigheid van de selectie was dat het geval. Je bent dan een welkome hulp voor Bernadette. Daarnaast zorg je ook voor de controle van de drank dat doe je met Gerrit Thijsen en James Hendriks altijd erg consequent en zorgvuldig. Dan zal ik het nog niet eens hebben over het afstorten van de inkomsten van de kantine. Sinds dit jaar is het entreehok bij de thuiswedstrijden in het eerste half uur van de wedstrijd jouw zitplaats.

Je bent tijdens de laatste algemene ledenvergadering gestopt als lid van het bestuur. Dat was wel even wennen voor ons. Je hebt wel zelf gezorgd voor een jonge vervanger in de persoon van Stefan Hopman. Samen hebben jullie het contact met TOPSPORT en groen” over het onderhoud van het veld. Al met al voldoende reden voor het bestuur om je te benoemen tot lid van verdienste. Hiermee kom je in gezelschap van een aantal illustere rood witters uit het verleden.

Jo van harte gefeliciteerd en daar hoort natuurlijk een mooie oorkonde en een bosje bloemen bij.