Kansenmissend Rood Wit ontsnapt aan puntenverlies

GROESBEEK | ‘Met de hakken over de sloot’ of ‘door het oog van de naald’ zijn wellicht de juiste benamingen voor het resultaat dat Rood Wit gisteren na ruim 90 minuten voetbal op het scorebord zag staan. Tegen Arnhemse Boys lukte het de mannen van trainer joop van den Ing pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd om door de Arnhemse defensie heen te komen: 1-0.

De messen waren gisteren geslepen. Rood Wit had wat goed te maken na het matige optreden van vorige week tegen Eldenia. Hoewel de uitslag in 1-1 eindigde, heerste er toch een soort ongeloof of gevoel van verlies. Maar in het eerste kwartier van de wedstrijd werden de gasten uit Arnhem volledig overlopen. Rood Wit legde veel energie in de wedstrijd en hanteerde een hoog baltempo. Met enkele mooie opgezette aanvallen via links, rechts en door de as hoefde de bal alleen nog maar in het netje te belanden. Maar ‘alleen nog’ werd en bleek iets te veel. Rood Wit miste kans op kans, terwijl het bij rust al met 2 of 3-0 voor had moeten staan. Wesley Klomp, Hafid Sarkouk, Omar Nejjari en Khalid El-Haddouti kregen dotten van kansen op de openingstreffer, maar zagen deze allemaal over gaan of gepareerd worden door de doelman.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Arnhemse Boys in de counter enkele goede kansen op een doelpunt. Maar de verdediging en de goed opgestelde doelman Ton van Doorn waren een sta-in-de-weg. Met een onbegrijpelijke en teleurstellende 0-0-ruststand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Nadat beide elftallen de benodigde suikers hadden ingenomen ging Rood Wit weer op jacht naar de 1-0. Met man en macht, soms wat te naïef en teveel ruimte weggevend achterin, probeerde het door de Arnhemse muur heen te komen. Via vlotlopende aanvallen over links en rechts was het wachten op de voorsprong, maar wederom faalden Nejjari, El-Haddouti en in grotere mate Sarkouk in de afronding. De aanvallende intenties zorgde voor levensgevaarlijke counters, maar net als de Groesbeekse formatie sprongen ook de Arnhemmers slecht om met de geboden kansen.

In de dying seconds van het duel werd het dan uiteindelijk 1-0. Een indraaiende corner van Wesley Klomp werd middels een ouderwetse scrimmage voor de doelman binnengewerkt. De opluchting was groot, want lang leek het erop dat het kansenmissend Rood Wit opnieuw duur puntenverlies zou lijden. Maar gelukkig greep Rood Wit alsnog de volle buit. Door de 1-0-overwinning zijn de manschappen van trainer Joop van den Ing al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en kunnen de Rood-Witters wat meer richting de top van de Derde Klasse D kijken. De achterstand op koploper HAVO bedraagt ‘slechts’ vijf punten.

Volgende week zondag mag Rood Wit opnieuw afreizen naar DIO ’30. Opnieuw vraagt u zich af? Ja, want dan wacht in de knock-outfase het bekerduel met de competitiegenoot. De aftrap in Druten is om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman (’83 Van Rens); Thijssen, Klomp, Sarkouk, Brons; Nejjari (’90+1 Geerlings), El-Haddouti (’74 Poos)