Hemmie Schaap verkozen tot Grutste Snor

Op het Rood Wit jaarfeest dat vrijdag 2 december plaats vond is Hemmie Schaap uitgeroepen tot De Grutste Snor van het jaar 2016. De titel Grutste Snor is een van de meest aansprekende eretitels die een Rood Wit vrijwilliger in de wacht kan slepen. De Grutste Snor wordt jaarlijks gekozen door een commissie die bestaat uit de drie laatst verkozen Snorren. Dit keer waren dat James Hendriks (2013), Miem Thijssen en Rini Janssen (2014) en in 2015 Hennie Janssen. Voornaamste kenmerk van de Grutste Snor is het zichzelf belangeloos inzetten voor de club.

Hemmie is al jarenlang een bekend gezicht op Sportpark Rood Wit. Woonachtig op een steenworp afstand van Rood Wit weet hij meerdere malen per week de weg naar het Kapittelland te vinden. Hemmie is een van de drijvende krachten van de sponsorcommissie en is in die hoedanigheid betrokken bij het wel en wee van veel dingen die bij Rood Wit gebeuren. Met zijn eigen bedrijf SK Schaap Kozijnen is hij ook al sinds jaar en dag zelf sponsor van Rood Wit.

Als er hand en spandiensten verricht moeten worden staat Hemmie ook altijd vooraan  om zijn handjes te laten wapperen. De rommelmarkt en de jaarlijkse onderhoudsdagen zijn activiteiten waar Hemmie als vrijwilliger graag aan deelneemt. Ook voor het afgelopen Wild West jaarfeest is Hemmie weer vier avonden in de weer geweest om de kantine om te toveren tot een heuse Western filmset. Hemmie mag zich met recht De Grutste Snor van het jaar 2016 noemen en Rood Wit prijst zich bijzonder rijk met een vrijwilliger als Hemmie in haar gelederen.