Geen winst voor Rood Wit

In de belangrijke wedstrijd tegen OBW in Zevenaar kwam Rood Wit al snel op achterstand en keek na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg wist echter goed terug te komen en vlak voor de rust was de stand al weer terug gebracht naar 2-2.

Rood Wit begon goed aan de wedstrijd en met een schot in de 4de minuut, wat net voor langs ging, liet de ploeg zien dat het voor punten was gekomen. De gastheren lieten zich ook niet onbetuigd en wisten vooral over de linkerkant snel op te komen en de verdediging van Rood Wit had het daar lastig mee. In de 15de minuut lukte het om een aanval over links af te ronden met een goede voorzet die voor het doel met een fraaie beweging tot doelpunt werd verwerkt, 1-0. Na 18 minuten was het weer raak. Een aanvaller werd onvoldoende door de verdediging tegen gehouden en deze wist de bal onhoudbaar in het net te schieten, 2-0. Rood Wit probeerde daarna toch het spel weer naar zich toe te trekken en dat lukte in de laatste 20 minuten van de eerste helft goed. In de 37ste minuut lukte het Khalid el Haddouti met een fraaie hoekschop om de bal in het doel te schieten. Daarmee werd de aansluitingstreffer een feit, 2-1. Rood Wit zette daarna door en in de blessuretijd van de eerste helft werd een vrije trap van 20 meter door Emir Tiganj onberispelijk over de muur in de uiterste benedenhoek van het doel geschoten, 2-2.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Vaak waren de gastheren in de aanval en ook Rood Wit lukte het een paar keer gevaarlijk te worden. De beste mogelijkheid was er nog voor OBW dat uit een van de vele hoekschoppen een schot gaf wat net door Kevin de Bruin met een goede reactie kon worden tegen gehouden. Het lukte Rood Wit niet om echt gevaarlijk te worden en het mocht van geluk spreken dat het geen doelpunt meer tegen kreeg. Met dit punt blijft Rood Wit wel in de onderste regionen van de ranglijst staan maar heeft toch laten zien dat het wel kan voetballen. Volgende week moet Rood Wit weer uit. Dan naar Winterswijk waar om 14.00 uur tegen de club met die naam moet worden gespeeld.