Eerste overwinning een feit voor Rood Wit

NIJMEGEN | In de derde wedstrijd van het seizoen was het dan eindelijk raak: Rood Wit greep de eerste volle buit van het seizoen. Op sportpark Vossendijk wonnen de Groesbekers met 1-5 van Hatert. Waar eerste elftallen normaliter hun duels afwerken op het hoofdveld, werd beide teams vlak voor de aftrap verteld dat ze moesten uitwijken naar veld 3. Reden: de lijnen ontbraken op het hoofdveld. Hoe kneuterig het ook mag klinken, het was écht zo.

Enfin. Rood Wit begon goed aan de wedstrijd. Men leverde veel strijd en heroverde mede hierdoor gauw de bal. Via een prima combinatie tussen Sarkouk en Fleuren schoot laatstgenoemde de bal tegen de touwen: 0-1. Diezelfde Fleuren moest later noodgedwongen het veld verlaten en heeft, bleek later in het ziekenhuis, een breukje opgelopen in zijn teen. Amper tien minuten later kwamen de gastheren via een eigen goal langszij. Maar vlak daarna was het weer raak voor Rood Wit. Wesley Klomp schoot een snel en slim genomen vrije trap van 30 meter over de Hatert-doelman in het netje. Met een 1-2 tussenstand gingen beide elftallen aan de thee.

In het tweede bedrijf ging Rood Wit op jacht naar de derde treffer van de middag. Deze treffer viel uiteindelijk na ruim een uur spelen. Jimmy Brons schoot na terugleggen op de rand zestien in de linker onderhoek: 1-3. Na de 1-3 werd het bijna 2-3, maar door goed verdedigend werk bleef de marge intact. Vervolgens liep Rood Wit via opnieuw Klomp (1-4) en Bas Thijssen (1-5) uit en werd de eerste zege geboekt.

Met dit spel en flinke dosis arbeid kan Rood Wit verder. Smet op de zege waren de blessures van Fleuren (breuk in teen) en Sarkouk (hamstring). Zondag a.s. speelt Rood Wit tegen het nog ongeslagen Beuningse Boys. Aftrap op Kapittelland is zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Van Rens, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Klomp, Fleuren (15’ Tiganj), Brons; Sarkouk (25’ Nejjari), El-Haddouti (75’ Poos)

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten