DIO ’30 en Rood Wit in evenwicht in kraker

DRUTEN | Na twee overwinningen op rij tegen Hatert en Beuningse Boys is er door Rood Wit op bezoek bij koploper DIO ’30 met 2-2 gelijkgespeeld. Het was de eerste puntendeling van het seizoen voor de Kapittelland-bewoners. Achteraf hadden de Groesbekers mogelijkheden op meer dan de 2-2, maar gezien het scoreverloop en het spelbeeld was een 2-2 een terechte afspiegeling.

Om aansluiting te behouden met de top in de Derde Klasse D, mochtRood Wit zeker níet verliezen op sportpark De Gelenberg. Dat deed het ook niet, al moest het wel twee keer terugkomen van een achterstand. De 1-0 van DIO ’30 volgde uit een indraaiende corner. Dani Bloemberg kopte bij de eerste paal vrijwel ongehinderd de bal tegen de touwen. Nog geen vijf minuten later werd het aan de andere kant gelijk. Een afgemeten voorzet van Omar Nejjari op de inlopende Khalid El-Haddouti betekende de 1-1. Rood Wit rechtte zodoende gauw de rug. Erna had het via Jimmy Brons en Omar Nejjari mogelijkheden op de voorsprong, maar de inzetten troffen geen doel. DIO ’30 had in de counter enkele speldenprikjes, maar was eveneens niet scherp en effectief genoeg om weer op voorsprong te komen. Al kwam deze voorsprong er vervolgens wél. Een afgeslagen corner van DIO ’30, waarbij de organisatie van Rood Wit niet goed stond opgesteld, werd van dichtbij binnengewerkt nadat drie Rood Witters de bal door de eigen benen zagen gaan. Een knullige tegengoal dus. Met een 2-1-tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Na de onderbreking was het Rood Wit dat op jacht ging naar de gelijkmaker. De Groesbekers waren vrijwel de gehele tweede helft de bovenliggende partij en wisten via een carambole de stand gelijk te trekken. Een crosspass van Wesley Klomp op de diepgaande El-Haddouti, welke tussentijds werd getoucheerd door een been van DIO ’30, belandde pardoes in het doel. Dit was net het beetje geluk dat Rood Wit nodig had om terug in de wedstrijd te komen. Na de 2-2 hinkten beide elftallen op twee gedachten: gaan we voor de winst, of zijn we tevreden met een gelijkspel? Uiteindelijk joeg Rood Wit op de voorsprong en verdedigde DIO’ 30 met man en macht de tussenstand. Al waren de Maas en Waal-bewoners wel gevaarlijk in de counter. Maar de Rood Wit-verdediging hield stand.

Zo eindigde deze spannende topper in 3D tussen DIO ’30 en Rood Wit in 2-2. Uiteindelijk konden beide elftallen leven met de puntendeling. Volgende week zondag wacht op het eigen Kapittelland het Arnhemse Eldenia voor Rood Wit. De zwart-witten hebben wat goed te maken na de 2-3-nederlaag van gisteren (zondag red.) tegen HAVO.

Opstelling Rood Wit: Van Doorn; Schoofs, Albers [C], Yassin, Gunterman; Thijssen, Klomp, Tiganj (’70 Janssen), Brons (’80 Poos); Nejjari (’85 Geerlings), El-Haddouti

Scoreverloop:
1-0 Dani Bloemberg (Luc Verhoeven)
1-1 Khalid El-Haddouti (Omar Nejjari)
2-1 Luc Verhoeven
2-2 e.d. Dennis Amati

Foto: Twan van der Zandt