Belangrijke winst voor Rood Wit

Rood Wit wist afgelopen zondag tegen Vorden een mooie overwinning te behalen. Na een matige eerste helft kwamen de rood witten na de thee goed terug en boekten een fraaie en verdiende overwinning. Vorden werd met 1-0 verslagen.

In de eerste helft begonnen de gasten wel sterk en hadden ook een goed veldoverwicht. Er kwamen daardoor ook enkele gevaarlijke kansen tot stand die niet werden benut. Ook door goed keeperswerk van Kevin de Bruin. Rood Wit kreeg ook kleine kansen maar de bal werd in de 20ste minuut bij de tweede paal door een verdediger goed weggewerkt voordat de Rood Wit aanvaller tot scoren kon komen. Vijf minuten later kroop Rood Wit door het oog van de naald. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied werd bestraft met een 11 meter. Deze werd in eerste instantie door de keeper gestopt. De scheidsrechter vond dat Kevin niet op de lijn was blijven staan en liet de pingel overnemen. De tweede keer werd de bal door een andere speler genomen maar tegen de paal geschoten. Na een half uur spelen kreeg Rood Wit wat meer grip op het spel en na een fraaie aanval ging de bal net voorlangs het doel.

In de tweede helft nam Rood Wit meer het heft in handen en zette druk op het doel van Vorden. De hoge ballen hadden echter geen enkel effect omdat de spelers in de verdediging te lang waren en alle ballen weg kopten. Toch lukte het in de 60ste minuut de score te openen. Een fraaie aanval werd door Dadda goed afgewerkt en ingeschoten, 1-0. De tegenstander begon daarna druk te zetten op het doel van Rood Wit in de hoop een doelpunt te kunnen maken om zo nog punten uit Groesbeek mee te nemen. De verdediging hield goed stand en ondanks een aantal gevaarlijke momenten lukte het de gasten niet meer tot scoren te komen. Een fraaie en belangrijke overwinning voor Rood Wit dat een plaats steeg op de ranglijst. Komende week is de ploeg vrij. De eerste volgende wedstrijd staat gepland voor 27 november om 14.00 uur als in en tegen Rheden gespeeld moet worden.