Afstandsschot Nejjari levert Rood Wit belangrijke zege op

NIJMEGEN | Na het puntenverlies vorige week tegen Brakkenstein (2-2), reisden de Groesbekenaren dit weekend af naar Nijmegen voor de ontmoeting met Blauw Wit. Het duel tussen de nummer drie en vier van 3D werd een belangrijke met het oog op de bovenste plaatsen. De Rood Witters trokken verdiend aan het langste eind: 0-1.

Op een winderig en kletsnat Sportpark De Schoonhorst was Rood Wit met name in het eerste half uur minuten heer en meester. Dit resulteerde na twintig minuten spelen ook in de verdiende 0-1. Omar Nejjari liet met een krachtig schot – gedragen door de wind – de Blauw Wit-doelman kansloos. Na de openingstreffer joeg Rood Wit op de tweede, maar deze kwam er echter niet. Emir Tiganj, Bas Thijssen en Khalid El-Haddouti misten allen. Aan de andere kant had doelman Van Megen weinig te duchten van de Nijmeegse equipe. Enkel een goed afstandsschot van twintig meter keerde de goalie – met behulp van de paal – uitstekend. Tussen alle aanvallen door blonk de scheidsrechter van dien ook uit in het niet kennen van de spelregels. Tot tweemaal toe was er commotie omtrent het nemen van een doeltrap waarbij de Rood Wit-aanvallers vermeend buitenspel stonden. Maar wie de regels kent, weet dat een aanvaller bij een doeltrap nooit buitenspel kan staan…

Enfin. In de tweede helft was het spelbeeld nauwelijks anders. Rood Wit had het merendeel de bal, maar wist nu niet zoveel kansen te creëren als in de eerste helft. Maar de formatie van trainer Joop van den Ing hield daarentegen net als in de eerste helft eenvoudig stand. Het weer werd vervolgens alsmaar minder. De wind zette een tandje bij net als de hevige regenval. Dit kwam het spel aan beide kanten niet ten goede. Met nog een kwartier te spelen kreeg Wesley Klomp een rode kaart toegewezen van de arbiter wegens een natrappende beweging. Met een man minder drukte Blauw Wit wat meer richting de goal van doelman Van Megen maar tot knikkende Groesbeekse knieën leidde het niet.

De scheidsrechter floot na ruim negentig minuten spelen voor het einde. Een spannend duel werd uiteindelijk een prooi voor Rood Wit. Door de zege klimt Rood Wit over de Nijmegenaren heen en heeft het nog alle hoop en zicht op de bovenste plekken. Volgende week komt koploper HAVO naar Sportpark Kapittelland. Een echte do-or-die-wedstrijd!

Opstelling Rood Wit: Van Megen; Schoofs, Albers [C], Wijnhoven, Gunterman; Thijssen, Tiganj, (‘85 Yassin) Fleuren, Sarkouk (‘79 Janssen); Nejjari, El-Haddouti (‘65 Klomp)

Scoreverloop:
‘22 0-1 Omar Nejjari (Bas Thijssen)

 

Met dank aan M. G. voor het verslag